top of page

HAVE I BECOME TOO LAZY?
Jeg har altid elsket at lave mad og særligt aftensmåltidet, er jeg fan af at forberede, fordi jeg synes, at madlavningen er den bedste måde at tømme hovedet efter en lang dag. Men efter at jeg er flyttet til Vietnam, laver jeg stort set ikke mad længere. De fleste dage bestiller vi mad leveret til døren, og andre dage går vi ud og spiser – simpelthen fordi det er super nemt, der er ingen opvask bagefter og så koster det det samme som at lave maden selv. + at ALLE restauranter i byen har levering, og man derfor kan få et super lækkert og sundt take away måltid. Det er ikke som i Danmark, hvor det nærmest kun er burger, pizza og kebab du kan få leveret.

Men.. Nogle dage når jeg sidder med mit take away måltid, så kan jeg ikke lade være med at tænke på, om jeg er blevet for doven? Det føles ret dovent bare at åbne en app, bestille noget mad og så sidde og vente på, at det bliver leveret. Samtidig nyder jeg virkelig også, at det kan lade sig gøre til den billige pris. Når jeg på et tidspunkt flytter tilbage til Danmark, ved jeg jo godt at det slutter, og at køkkentjansen igen opstår.

I går havde jeg så virkelig meget lyst til en hjemmelavet middag og tænkte, at det var på tide, eftersom vi ikke selv har lavet mad i tre måneder nu. Derfor gik jeg ned og handlede ind, (i tre forskellige supermarkeder) og forberedte en god gammeldags hakkebøf med bløde løg til Andreas og mig. Jeg nød virkelig at lave maden, men da vi havde spist, og jeg var blevet træt, var det pludselig virkelig uoverskueligt, at skulle klare opvasken. Luksus problem? JA! – Men betyder det også, at jeg er blevet for doven?

Jeg endte med at beslutte mig for, at jeg ikke er blevet for doven, men at det bare giver mere mening at få leveret maden – når nu det koster det samme, som selv at lave den, og så bare nyde det, så længe det varer. Morgen mad og frokost laver vi selv, så går det nok at man tager den nemme løsning til aftensmad. Livet er bare lidt nemmere uden opvask 😉

English: Preparing a nice dinner is something that I have always loved. Back home when I lived in Denmark, I felt that cooking was one of the best ways to clear my mind after a long day. But after moving to Vietnam, we don’t really cook anymore. Most days we order delivery and other days we go out on a restaurant. Why? Because it’s super easy to just order some food, you don’t have to do the dishes and the price is the same as a home cooked meal. + All restaurant in the city offers delivery so you can easily get a nice and healthy meal. Not like in Denmark where ordering delivery means that you will have to eat burger, pizza og kebab.

But some days when sitting with my delivered meal I think about if I have become too lazy? It feels really lazy to just open my app, order some food and wait for it to be delivered – at the same time I tell my self to enjoy it as long as I have it. At one point I will be going back home to Denmark, and by then I will find my self back in the kitchen.

Since it’s more than three months since we last cooked a meal our self, yesterday I just felt that it was time to do it. So I went to the supermarket (3 different supermarkets) and prepared a nice Danish-style dinner for Andreas and I. I enjoyed the cooking, but after the dinner when I was tired and had to do the dishes I did realizes how terribly nice it is to just be able to have the food delivered and the bonus that it comes in boxes that you can just throw out after dinner = no dishes to be cleaned.

Have I become lazy? I decided that I don’t think so. We still cook our own breakfast and lunch. And I admit that I enjoy how easy life (getting a nice healthy meal) is right now.

// Josephine

Follow my blog: Facebook here Bloglovin here Instagram here Youtube here Snapchat: Jhelbrandt

Comentários


bottom of page