
Sund torsdag står i denne uge på en kreative fortolkning af den efterhånden ret kendte bananpandekage. Det meste af tiden her i Vietnam har vi spist æg og frugt til morgenmad, det kan gode blive lidt kedeligt i længden, så da vi endelig fandt nogle havregryn i supermarkedet, blev det tid til at eksperimentere lidt med dem. Vi har efterhånden forkælet os selv med de her lækre og ikke mindst sunde pandekager et par gange nu, og jeg bliver mere og mere vild med dem for hver gang. Vi spiser dem med lidt hindbærsyltetøj og frisk frugt. De mætter virkelig godt, så 2-3 små pandekager pr. person er faktisk nok.
DET SKAL DU BRUGE TIL SEKS SMÅ PANDEKAGER: 1 stor banan 2 æg 1 spsk strø 2 kopper havregryn
SÅDAN GØR DU: Du starter med at mose bananen med en gaffel ud i en skål. Derefter slår du to hele æg ud i skålen og pisker det til det binder nogenlunde sammen. Derefter kommer du strø i, og lidt efter lidt tilføjer du dine havregryn, mens du blander ingredienserne sammen.
Sæt en pande over på lav varme og kom lidt smør på panden. Herefter lægger du din pandekagedej ud på panden i tre små klumper og maser dem flade med din gaffel. Pandekagerne skal ca have 3 minutter på hver side, til de er gyldne. Sørg for at de ikke får for meget, så bliver de nemlig tørre. Når du er færdig, er du klar til at servere. 🙂

English: Healthy thursday! This week you get a recipe for banana and oatmeal pancakes. Most of the time here in Vietnam we have had eggs and fresh fruit for breakfast and in the long run it become a little boring. So when we found some oatmeal in the supermarket it was time to do some experiments. Doing the last couple for weeks we have had these really tasty and healthy pancakes a couple of times, and i love them more and more. We serve them with a little bit of raspberry jam and fresh fruit. 2-3 pancakes if enough for one person.
What you need for 6 small pancakes: 1 big banana, 2 eggs, 1 tablespoons sugar substitute, 2 cups of oatmeal.
How to: You start to bog the banana with a fork into a bowl. Then turn two whole eggs into the bowl and whip it to bind roughly together. Then put the sugar substitute in the bowl and gradually add your oatmeal while you mix the ingredients together.
Take a pan and put it on low heat. Add some butter and then you are ready to make the actually pancakes. Take a small amount of the dough into the pan an flatten the mass with your fork. The pancakes should approximately have 3 minutes on each side. Make sure that they do not get too much, so they become dry. When the pancakes are ready, your are ready to serve. 🙂
// Josephine
Bình luận