top of page

HEALTHY THURSDAY // HOW TO AVOID THE CALORIES YOU DON’T EVEN ENJOY
Jeg har flere gange prøvet at sidde på en cafe og tømme en tør og kedelig brødkurv, inden min mad er blevet serveret. Bagefter overvejer jeg hvor meget hvidt brød, jeg lige har kastet indenbords, og hvor lidt glæde jeg egentlig fik ud af det. Så bliver jeg ærgerlig og ville ønske, at jeg kunne gøre det om – men der er det for sent.

Kender du det? Man kommer til at “bruge” kalorier på noget, som man slet ikke nyder. Det er det jeg kalder de kedelige kalorier, mens de kalorier vi bruger på, at spise noget vi virkelig nyder er de “sjove” kalorier, som er det hele værd. Jeg har fundet på en måde, der sikre, at jeg i langt højregrad undgår de kedelige kalorier, og gør plads til det som jeg virkelig nyder.

For at kunne nyde de ting, jeg elsker aller mest så som italiensk mad, rødvin og is med god samvittighed, har jeg lavet en liste over de usunde ting, der ikke siger mig det store og en liste over de usunde ting, som jeg virkelig nyder. Det er vigtigt, at du rent faktisk skriver det ned på et stykke papir sådan helt fysisk, så husker du det nemlig bedre, når du sidder i de vanskelige situationer, hvor de kedelige kalorier alligevel lokker.

Lidt af min liste ser eksempelvis sådan her ud: Kedelige kalorier: – Kage (I know – de fleste elsker det, men det gør jeg altså ikke ;-)) – Sodavand – Chips

De sjove kalorier: – Wienerbrød – Pasta – Syrlige vingummier

Ved at lave sådan en liste og skrive den ned i hånden husker min hjerne bedre, når jeg står overfor kagefadet, at jeg ikke behøver at spise noget, fordi nydelsen er minimal men kalorierne mange. På samme måde med sodavand. Når jeg er ude og spise – og det er jeg altså hver dag her i Vietnam, så nupper jeg en danskvand med lime i stedet for en cola. Selvfølgelig skal jeg stadig nyde min pasta, wienerbrød og syrlige vingummier med måde, men med denne metode undgår jeg i hvert fald de mange kalorier, som sætter sig på sidebenene og alligevel ikke giver mig den store nydelse undervejs.

Jeg håber, at I kan bruge mit sunde tid? Det er stadig ret nyt for mig, men jeg kan allerede mærke at det virker. 🙂

English:

I’m sitting on a cafe and before I know it, the basket of dry and boring bread in front of me is empty. Then I regret. All this white bread, all those calories but I didn’t even enjoy the bread. Have you ever found your self in the same situation? Then I have a tip for you and a way to avoid it in the future. The calories spend on something that I don’t even enjoy I call the ‘boring’ calories. The unhealthy things that I really enjoy those are the ‘fun’ calories, and to enjoy the fun calories like pizza, red wine and ice-cream even more I have come up with a way to save my self from the boring calories. All you have to do is writing down on a piece of paper the unhealthy things that you don’t like so much and on another piece you write the things that you really love. Some of my list looks like this:

Boring calories: – Cake (I know, most people love cake, but I don’t 😉 ) – Soda – Chips Fun calories: – Danish – Pasta – Sour jellybeans

By making this list, and write it down, I start to think more about what I eat. After I made this list, I can tell my self when I’m standing in front of the cake that I don’t have to take any because I know I don’t even enjoy it, and it’s not worth it. In the same way when I’m sitting at a restaurant – and I do that everyday here in Vietnam, I order a sparkling water with lime instead of a soda. In this way I avoid the calories that I don’t even enjoy.

I hope that you can use my tip? It’s still quite new to me, to think like this, but I can tell you that it already works.

// Josephine

Follow my blog: Facebook here Bloglovin here Instagram here Snapchat: Jhelbrandt

Comments


bottom of page