top of page

HVAD ER DET DER SKER FOR FOLK I BYEN?

Musikken spiller, vennerne er samlet og du nyder de kulørte cocktails, alligevel får du pludselig lyst til at fortælle din sidemand, at han eller hun helt har misforstået noget, og lige så godt kan pakke sammen og tage hjem. Hvad er det der gør, at du behøver at være sådan en nar?

Forleden var min veninde i byen og til hendes virkelig seje outfit havde hun krydret håropsætningen med et sødt pandebånd. Det tegner til at blive en skide god aften og humøret er højt, lige ind til at der kommer en sur idiot op og fortæller hende, at det dér hårbånd er virkelig grimt og kun gøre dårligt for hendes ansigt. Hun bliver helt slået ud og ender faktisk med at gå hjem fra festen allerede inden midnat. Hun er jo egentlig ligeglad med hvad en eller anden tosse synes om hendes outfit, men det slog hende alligevel ud at nogle kunne finde på at være så tarvelige, og hvis jeg skal være ærlige, så forstår jeg faktisk godt, at festhumøret kan forsvinde i sådan en situation.

Jeg blev vildt sur på hendes vegne, da hun fortalte mig historien, og den minder mig faktisk meget om en oplevelse, som jeg selv havde, da jeg var 15-16 år. Jeg var i byen og hyggede mig med nogle veninder, da en eller anden idiot kommer op og fortæller mig, at mine hoop-øreringe altså overhovedet ikke er moderne længere. – På sådan en rigtig nedladende måde. Jeg blev så forbavset, at jeg slet ikke fik reageret før idioten var væk igen. Jeg blev og festede videre, men man bliver da påvirket, når vildt fremmede mennesker, pludselig har behov for at forsøge og nedgøre en.

Det handler i virkeligheden slet ikke om hvad andre tænker. Folk må godt tænke at de ikke kan lide mine øreringe, mit outfit eller mig for den sags skyld. Det handler om, at man bliver så overrasket over, at nogle mennesker kan være så nedern.

Hvad er det der gør, at der er nogle, der tror, at de skal lege smagsdommere og lade deres negative energi drysse udover andre? Jeg forstår simpelthen ikke, hvad det er der får folk til bevidst at nedgøre andre og fjerne smilet fra deres læber.

Får man det bedre med sig selv? Det tror jeg ikke.

Comments


bottom of page