top of page

JEG HAR TESTET SEKS SOLCREMER TIL ANSIGTET – HER ER VINDEREN
At finde en god solcreme til ansigt kan være noget af en udfordring. Det er i hvert fald min oplevelse. Jeg har prøvet i mange år – og særligt da vi boede i Vietnam blev min jagt intensiveret. En solcreme er nemlig ikke bare en solcreme, og der er stor forskel på, hvordan den lægger sig og føles på huden. I foråret satte jeg mig for at teste en række solcremer lavet med fokus på vores fine hud i ansigtet, og resultaterne af fleres måneders test, er det jeg vil dele med jer nu.

Indlægget er markeret som reklame, fordi jeg har modtaget nogle af cremerne i gave fra pr-bureauer. Andre har jeg selv købt og betalt. Der er ingen der har haft mulighed for at påvirke min anmeldelse.

Jeg har testet cremer fra både danske- og internationale brands, budgetbrands og luksusbrands. Her får du først en anmeldelse af hvert enkelt produkt, og til sidst kårer jeg en vinder 🙂
Det dansk brand med det fransk-klingende navn ‘Beauté Pacifique’ har lavet en ansigtssolcreme med navnet “Stay Beautiful.” Det giver på mange måder god mening, for der er (sammen med rygning) intet, der kan smadre huden mere end solens stråler, hvis man ikke har solcreme på.

Jeg har testet deres faktor 30, og det med lidt blandede følelser. Den er uden parfume og har en behagelig neutral duft, er meget drøj i brug, og indeholder det meget kraftige antioxidant druekerneolie. Men… konsistensen er en anelse for tyk til min smag. Der lægger sig en hvid hinde henover ansigtet, som er lidt for lang tid om at trænge ind i huden og forsvinde.

Ikke en solcreme som jeg vil anbefale med mindre, at du godt kan lidt følelsen af, at smører et tykt og kraftigt lag solbeskyttelse på.

Nivea har i år lanceret en række nye solprodukter, bl.a deres UV Face 0% Sticky feeling, der både kommer i en faktor 30 og en faktor 50. Jeg har indtil videre testet 30’eren, og jeg er blevet meget positivt overrasket. Nivea har ikke tidligere slået mig som “mit brand.” Jeg går meget op i min hudpleje, og til det har Nivea føltes lidt for “basic.” Den fordom er jeg nu klar til at sluge.

Hold nu op en lækker solcreme. Den lover “shine control,” og at den ikke klistre – præcis de to ting, holder fuldstændig. Den er perfekt til hverdagen – og for mig er det afgørende for en god solcreme netop, at den kan bruges til hverdag. I hverdagen er der mange flere krav til, hvordan min ansigtssolcreme skal føles. Den er let i konsistensen og lægger sig fint på huden, trænger ind og efterlader ingen klæbrig overflade. Den fungere også super godt under makeup. Bestemt en lækker ansigtssolcreme til en rigtig god pris!
Det amerikanske solbrand COOLA kommer fra Californien, og lægger stor vægt på at lave produkter, der er gode for både mennesker og miljøet. I deres bredspektrede ansigtsolcreme er 70 % af ingredienserne økologiske, og så indeholder den også acaiolie med antioxidanter, som er med til at beskytte huden mod forurening.

Konsistensen er tynd, næsten flydende. Aller først virkede den næsten lidt for flydende, men så snart jeg fik den i ansigtet oplevede jeg, at den ikke bare var meget drøj i brug, men også føles vanvittigt godt på huden. Den lette konsistens gør, at det på ingen måde føles som solcreme, og den milde duft fuldender oplevelsen, af at man virkelig har fået fingrende i et lækkert luksusprodukt. Jeg bruger den glædeligt som dagcreme i sommermånederne, fordi den både beriger min hud med masser af fugt og beskyttelse. Den fungere også super godt under makeup, eller hvis du skal være aktiv og eksempelvis løbe en tur eller træne udendørs, fordi den trænger så godt ind i huden. Bestemt en favorit!
De klassiske Matas-striber er ikke til at komme udenom, hvis du tester budget-brands. Derfor har jeg også deres ansigts solcreme med faktor 30 med i min test. Den er uden parfume og har parabener, men her slutter festen også, hvis du spørg mig. Cremen har en kedelig lugt af solcreme, farven er helt gul og den er tyk og fedtet, når den kommer på huden. Der er andre budget-brands, der gør det væsentligt bedre, og som derfor er bedre at bruge sine penge på.

Solcremen, fra spa-brandet Rituals, dufter – ligesom alle deres andre produkter, super skønt! Den er lavet på en blanding af antioxidanter, der passer på huden, og så er den fri for de kemikalier, som desværre oftes findes i solcreme, og som er med til at forurene havet og blege koralrev. Kæmpe plus i min bog!

Konsistensen er rimelig tynd, når den kommer ud af tuben og alligevel drøj i brug, når den først påføres i ansigtet. Den føles meget behageligt på huden, trænger hurtigt ind og efterlader en fugtet, men ikke fedtet hud. Alt i alt en super lækker solcreme, der lover hvad den holder, og føles rar på huden.
Sun Soul Cream fra Comfort Zone er fyldt med antioxidanter og aktive ingredienser, der bl.a. forebygger og lysner hyperpigmentering. Den er uden parfume, men har alligevel en meget fin og behagelig duft. Cremen har en dejlig konsistens, der hurtigt trænger ind i huden. Jeg oplever, at den fugter min hud uden at fedte, og derfor fungere den perfekt både på stranden og til hverdag. Den går også fint uden makeup og kan derfor nemt erstatte min almindelige dagcreme i løbet af sommeren.

Helt sikkert en super lækker solcreme til ansigtet, der slet ikke føles som solcreme normalt gør, og som derfor er blevet en af mine favoritter. Og tjek lige emballagen? Jeg er vild med den solgule farve! 🙂
Efter at have testet et hav af solcremer til ansigtet, er jeg kommet ned til tre favoritter. Den lækre sag fra Comfort Zone, den økologiske solcreme fra COOLA og det helt nye bud på en ansigtssolcreme fra Nivea. Fælles for dem alle tre er, at de har en let og lækker konsistens, trænger hurtigt ind i huden og så fungere de også alle tre i en hverdag med makeup og træning.

Selvfølgelig – fristes jeg til at sige, får man mere luksus og pleje hos COOLA og Comfort Zone, der begge giver den gas med lækre hudplejelementer, der gør at produktet bliver mere end “bare” en solcreme. Ingen af de to solcremer vil tøve med at bruge som dagcreme i løbet af sommeren, mens jeg gerne lægger en dagcreme inden solcremen, når hvis det er Nivea, der skal agere solbeskyttelse i løbet af dagen.

Hvilken en af de to luksusprodukter synes jeg så, at du skal prøve selv? Jeg er nødt til at sige begge to. De er virkelig gode begge to, men de er også meget forskellige. Jeg elsker COOLA for sin lethed, men nogen vil måske føle at den er “for let.” Mit bedste råd er at teste dem begge og se hvilken en, der fungere bedst for dig. Du går ikke galt i byen med nogen af dem!


Solcremen fra Nivea ligger på 120 kr. for 50 ml, den fra COOLA får du til 299 kr. for 50ml og cremen fra Comfort Zone ligger på 195 kr. for 60ml.

Comments


bottom of page