top of page

LIVING ABROD // WHAT I MISS MOST ABOUT DENMARK

Det er ved at være ni måneder siden, at jeg rev teltpælene op og byttede mit trygge liv i Danmark ud med et eventyr i Vietnam. Jeg elsker at bo i Vietnam. Jeg elsker, at der er nye oplevelser rundt om hvert et gadehjørne, at der altid er minimum én palme indenfor mit synsfelt, og at pengene rækker meget længere herude.

MEN.. Der er også nogle ting, som jeg virkelig savner ved Danmark. Da jeg havde boet i Vietnam i tre måneder, lavede jeg en lignende liste – den kan du se her – og jeg må indrømme, at det ikke er de samme ting, som jeg savner i dag.

Det jeg savner aller mest er naturligvis min familie og mine veninder, men derudover savner jeg virkelig:

Avocado, parmaskinke og ost. Tre i en 😉 Avocado har jeg egentlig spist ret meget af her ude, men det er åbenbart en sæson ting, for pludselig er det blevet svært at finde den grønne sag i supermarkederne, og hvis det endelig lykkes, så vil de have 20 kroner for en enkelt, som i øvrigt er stenhård. Parmaskinke og ost kan man godt købe her ude i specielle forretninger, jeg har bare været for nærig indtil nu. Det er hammer dyrt i forhold til alt andet her ude. Men jeg må nok snart ud og investere, for jeg kan ikke undvære det længere 😉

Frisk luft. Nu siger jeg noget – og det lyder måske lidt åndsvagt, for dig der sidder hjemme i det kolde danske efterår, men de få dage hvor temperaturen herude kommer under 30 grader, så nyder jeg at der er en kølig dag.. Ja koldt er det jo ikke, men i forhold til normalen. Noget af det jeg dog ikke får her ude er den kølige friske brise. Da jeg boede i Danmark, satte jeg slet ikke nok pris på ‘frisk luft.’ Frisk luft eksistrere slet ikke på samme måde her ude. Her er det bare varm luft.

En ovn. Da jeg boede i Danmark tænkte jeg slet ikke over, hvor meget jeg egentlig brugte min ovn. I Vietnam har man slet ikke en ovn, og en kogeplade anses for at være ekstrem luksus. Der er ret mange ting, jeg har haft lyst til at lave, men hvor den manglende ovn har gjort det umuligt.

Rugbrød har vores gæster haft med her ud, så det har jeg ikke måtte undvære, så meget som jeg frygtede. Det ville uden tvivl være det værste for mig at skulle undvære helt. Omvendt bliver jeg tvunget til at tænke i nye baner og får prøvet nogle andre ting til frokost. Det kan du se lidt mere til på torsdag i et nyt ‘sund torsdag’-indlæg 🙂

Bor du eller har du prøvet at bo i udlandet, så vil jeg rigtig gerne høre, hvad du savnede aller mest?

English: It’s about nine months since i left my safe home in Denmark and moved to Vietnam and a new adventure. I love to live in Vietnam! I love that there is new things too explore around every corner, that I can always see a palm tree and that I can get so much more for my money here.

But.. There are also some things that I really miss about Denmark. When I have lived here for tree months I made a list – you can read it here – and i must admit that now after 9 months it’s not the same things that I really miss.

Of cause what I miss the most is my family and friends, but I also do miss some other stuff:

Avocado, Parma ham and cheese. Three in one;) Avocado, I’ve eaten a lot of them earlier, but it’s obviously a season thing, because suddenly it has become difficult to find avocados in the supermarkets. If I find one it’s hard as a rock and the price is ridiculous. Parma ham and cheese you can buy in special stores, I have just been too needy until now. The price is really high compared to all other products out here. Anyway I will have to spend some money soon, because I need to have some Parma ham and cheese.

Fresh air.I love the sunny weather, that it’s never to cold to wear a dress (it’s actually always to hot to wear anything ells) but I really miss a cool fresh breeze. When living in Denmark, I didn’t appreciated “fresh air,” but here in Vietnam fresh air doesn’t exist. Here is only hot air.


An oven.When I lived in Denmark, I didn’t noticed how much used my oven. In Vietnam they don’t use ovens and a hob are considered to be extremely luxury. There are quite a few things I’ve wanted to make, but it wasn’t possible without an oven,

Comments


bottom of page