top of page

Med DR og politiet på hash-razzia


I går faldt jeg i søvn på sofaen allerede klokken 21. En time senere vågnede jeg af larmen fra DR update, og kravlede ind i seng. Jeg var helt vildt træt efter en lang, men også virkelig spændende og lærerig uge. Tre dage har jeg været i praktik hos Claus Buhr fra DR, og vi har været ude og dække nogen virkelig spændende historier. 


I går var vi ude og dække politiets narkoaktion ved Christiania.  Det var super spænende, men også meget grænseoverskridende. Jeg har aldrig forstået hvorfor folk tager stoffer eller ryger hash, jeg har aldrig selv prøvet og tager stor afstand fra det. Pludselig stod jeg overfor en masse mennesker, der ikke bare havde taget stoffer ellerrøget hash, de kørte fandme også bil i påvirket tilstand. 

Formålet med aktionen var at prøve politiets nye testere. De fungere ligesom en alkoholtest. Politiet stoppede ca. 50 biler og af dem, var der 20, der kørte rundt stofpåvirket. Det synes jeg er helt vildt. Derudover skal man også tænkte på, at et rygte går hurtigt på Christiania, så langt de fleste biler, må være kørt ud af andre veje end der hvor vi og politiet stod, og derved har de undgået politiets test.

Claus/DR var det eneste medie, der havde fået info. om aktionen. Derfor havde vi historien helt for os selv. Netop som vi er færdige med at sende live til TV avisen kl. 18.30, kører TV2 News ind på pladsen. Der gik præcis 12 min fra DR førstegang nævnte sagen, til TV2 stod der. Det var meget sjovt at opleve kampen om solo historierne.


Det har været nogen helt vildt spændende dage sammen med Claus. Jeg glæder mig til de sidste to dage, jeg har sammen med ham i slutningen af november, og så glæder jeg mig til den dag, det er mig selv, der render rundt med et pressekort og DR-mikrofonen. 😉

// Josephine 

Comments


bottom of page