top of page

Modeugens højdepunkt: DAY Birger et Mikkelsen


Jeg vil bo i deres butik og leve i deres tøj. Efter kun tre timers søvn stod jeg op i morges for at gå til brunch og præsentation hos Day Birger Mikkelsen.

Jeg har glædet mig rigtig meget til at se deres tøj, og mine forventinger var meget høje. Alligevel formåede de at overgå mine forventninger og imponere med en stilsikker og flot kollektion som for første gang i mit liv har givet mig en oprigtig følelse af lyst til at shoppe efterårs og vinter tøj.


Normalt er det forår og sommer, der får mit dankort til at gløde, men efter at have set denne nye kollektion fra Day, frygter jeg allerede for misbruget af dankortet i efteråret.

Da jeg gik rundt mellem tøjet, tog jeg mig selv i at dobbelttjekke, at det var den kommende efterårskollketion, vi kiggede på. Med de lyse farver og lette styles fik jeg næsten fornemmelsen af en forårskollektion. Jeg er vild med de sarte lyse farver og den flotte finish, der er at finde gennem hele kollektionen.


Perler og sten er fortsat med til at definere detaljen og i kombination med en rå lynlås, skind eller læder går det hele op i en højere enhed, og bliver råt og feminint på samme tid. 


Butikken var i dagens anledning omdannet til showroom, opdelt i forskellige områder, der skulle give indtrykket af, at man gik rundt i en bolig. Vi startede i “entreen” med jakker og sko, gik videre ind “dagligstuen” hvor aftenkjolerne prydede bøjlerne og derfra ind i soveværelset hvor de bløde og mere afslappede materialer var at finde.

Da musikken tændte kom de meget smukke modeller frem og gik et anderledes show mellem gæsterne, med stop på tre podier.Ofte under modeugen ser vi showpieces og overdrevet styling. Det var ikke tilfældet hos DAY i morges. Jeg nød at se en lækker kollektion, på smukke modeller, der var inspirerende stylet.

Det var tøj, som man kunne tage direkte af modellen og gå ud i verden med. Det var fedt at se.

Den her blazer forelskede jeg mig helt i. Den bliver jeg nødsaget til at eje når den havner i butikkerne til efteråret.


// Josephine

Comments


bottom of page