top of page

OM AT VÆRE HELT ALENE I EN STOR MILLIONBY…
Det er virkelig mærkeligt at bo i Ho Chi Minh City lige for tiden. Officielt bor der 10 millioner mennesker i den her by, men de sidste par dage har de fleste gader været mennesketomme, alle supermarkeder har lukket og trafikken er forvandlet fra evigt kaos til noget, der får selv en dansk landevej til at virke trafikkeret.

Årsagen er selvfølgelig at Vietnameserne lige nu fejre det kinesiske nytår, og det betyder bl.a. at de har årets eneste helligedage – og dermed betale fridage lige nu. De fleste Vietnamesere bruger derfor tiden på at rejse tilbage til de små landsbyer, hvor de kommer fra for at bruge tiden sammen med familien.

Jeg nyder faktisk stilheden her i Ho Chi Minh for en stund, selvom jeg også må indrømme, at det er ret mærkeligt, når man pludselig har en millionby nærmest helt for sig selv. 😉

.. og så alligevel har jeg den jo slet ikke for mig selv, for der er jo masser af mennesker tilbage – det så I måske i min nye video, som jeg lagde på YouTube i går? Der kan I i hvert fald se, hvordan de Vietnamesere der er tilbage i byen fejrede nytårsaften. Der er selvfølgelig stadig mange mennesker i byen, men den virker altså tæt på mennesketom, fordi kontrasten til de normale tilstande er så enorm.

Comments


bottom of page