top of page

SÅDAN FÅR DU RETTET TÆNDER – UDEN TOGSKINNER!

Det er mig fuldstændig uforståeligt, at man i Danmark retter tænder på nogen som helst anden måde end den her! Togskinner er hamrende irriterende at have på, (tá det fra en der har båret rundt på dem i tre år!!) de kan virkelig hæmme glæden ved at se sit eget spejlbillede, og så er der 700 ting, man ikke må spise, mens man har togskinner på.

Invisalign derimod er et forholdsvist nyt produkt, en ny form for tandbøjle, som gør op med alle de irriterende ting, der normalt er forbundet med at have bøjle på tænderne. Jeg har testet bøjlen igennem de seneste seks uger, og jeg er allerede mere end lykkelig, for det resultat jeg ser nu. Der er stadig otte uger tilbage af min behandling, men jeg tør allerede nu godt erklære mig fuldstændig vandvittig vild med Invisalign !

Som barn havde jeg togskinner på i tre år, efterfulgt af to år med alt fra ganebøjle til nakketræk. Det var overhovedet ikke sjovt, men heldigvis havde jeg den på, inden jeg blev teenager og rigtig forfængelig. Alligevel var det fem år i helvede, og derfor blev jeg også dybt deprimeret, da jeg for et par år siden opdagede, at mine tænder var begyndt at rykke sig tilbage igen. Det skyldes bl.a. at tandlægerne, der fjernede mine togskinner, ikke har taget de rigtige forholdsregler og givet mig nogle af de ting, der skal sørger for, at tænderne bliver hvor de skal være.

Jeg nægtede, at så mange år med togskinner skulle være forgæves, men tanken om et nyt sæt togskinner var virkelig heller ikke tillokkende. Derfor begyndte jeg at undersøge, om der overhovedet var nogle alternativer, og der opdagede jeg så Invisalign.HVAD ER INVISALINE?

Invisalign er en lille næsten usynlige bøjle, som skal klikkes ind i over- og undermunden. Når jeg har den på, kan man ikke se den, med mindre du kommer helst tæt på. Når jeg skal spise, kan jeg tage den ud og lade alt fra karameller, tyggegummi og store bøffer kommer an. Noget der var no-go i de år jeg havde togskinner.

Jeg får min Invisalign behandling hos en af Danmarks førende eksperter. Nimmi Holstein er en af de få europæiske tandlæger, som underviser andre tandlæger i, hvordan man bruger Invisalign. Så I kan nok forstå, at jeg føler mig i meget trygge hænder hos ham!

Den første dag jeg mødte ham, lavede han en scanning af mine tænder. I gamle dage brugte man store stykker gips, som skulle ind i munden, og jeg husker, at man nærmest var ved at blive kvalt. I dag kan Nimmi bruge en maskine med et lille mundstykke, som kan scanne alle tænderne, og derefter regner ud hvordan tænderne kommer til at stå mere lige og hensigtsmæssigt, og så lave en behandlingsplan der består af ca. 12 – 14 forskellige skinner.

Ugen efter fik jeg så mine første personlige Invisalign skinner udleveret. De første to dage skulle jeg lige vende mig til at have dem på, men derfra er det gået som en drøm, og jeg tænker slet ikke over dem længere.

At man nogen steder fortsat retter tænder med togskinner, forstår jeg absolut intet af! Ikke når der findes så usynlig, smertefri og nem løsning som alternativ. 🙂

Hvis du selv overvejer at få rettet dine tænder, så er Nimmi virkelig sød til at svare på spørgsmål og vejlede. Du kan få fat i ham her

// Josephine.

Følg min blog på Facebook her Bloglovin her Instagram her Snapchat: Jhelbrandt

תגובות


bottom of page