top of page

SÅDAN SPISER JEG MIG TIL EN SMUKKERE HUD

Da jeg flyttede til Vietnam, oplevede jeg for første gang siden mine teenage-år, at min hud gakkede helt ud. En kombination af varme, daglig solcreme, nye bakterier og flere partikler i luften gjorde, at min hud blev helt ved siden af sig selv. Jeg fik flere bumser, min hud blev grå og kedelig at se på, og det var svært for mig at holde den fugtet og spændstig.

Udover at sørger for at bruge de rigtige cremer, så begyndte jeg at tænke meget over, hvad jeg tilføjede til min hud indefra. Det siger sig selv, at der skal meget vand til, men jeg fandt faktisk også frem til nogle særlige fødevarer, som jeg virkelig synes har hjulpet min hud tilbage på sporet.

Jeg tænkte, at jeg ville dele de fire fødevarer, som jeg synes har haft den største effekt hos mig gennem det seneste år. Måske de også kan gøre underværker for jer?

Chiafrø

Chiafrø er ikke bare en bloggertrend, det er faktisk også en super food som indeholder rigtig mange omega-3-fedtsyre, som er med til at reparere huden. Hvis man får nok, hjælper det til at huden får en fastere struktur, bedre holder på fugten og bevirker at man får rynker og fine linjer før tid.

Jeg spiser Chiafrø som grød til morgenmad eller som topping på min smoothie.

Bouillon

Når det kommer til ægte bouillon lavet på rigtige kylling- eller kødben, så er Vietnam et genialt land at leve i. De laver simpelthen så mange lækre supper, med rigtig bouillon og det er med til at øge mængden af collagen i kroppen.

Collagen er det, som holder huden smidig, stærk og spændstig. Med årene begynder kroppen desværre at producere mindre collagen og derfor får vi rynker, men faktisk man man spise sig til mere collagen og den bedste vej er altså gennem bouillon.

Blåbær

Blåbær er fyldt med antioksidanter, som er med til at beskytte huden mod frie radikaler / forurening i luften og UV stråling fra solen. Jeg bliver udsat væsentlig mere for begge dele efter at jeg er flyttet til Vietnam, og derfor er det virkelig noget, som jeg tænker over. Blåbær gør det naturligvis ikke alene – og de er ret dyre her ude, men det er nu alligevel min favorit genvej til antioksidanter. Andre gode kilder er tomat, avocado og gulerødder.

Gurkemeje

Fordi jeg simpelthen har svært ved at spise mig til nok antioksidanter, så har jeg valgt at tage gurkemeje/curcumin kapsler som kosttilskud – OG DET VIRKER! Jeg havde en uge, hvor jeg løb tør for pillerne og ikke fik købt nye, og jeg kunne se det på min hud med det samme. Det grå skær vendte tilbage og bumserne begyndte at kigge frem. Så snart jeg begyndte at tage pillerne igen, så faldt det hele til tro. De er virkelig gud for mig de kapsler. Udover at være super gode for huden så er de gode for immunforsvaret, og så er de med til at forebygge en lang række sygdomme som eksempelvis alzheimers og leddegigt.

Comments


bottom of page