top of page

SUND TORSDAG // ASIATISK NUDELSUPPE MED KYLLING
Hej piger! 🙂 Ugens sunde opskrift er fyldt med smag, masser af grøntsager og er super nem at lave. Det er en opskrift, der er opstået efter jeg er flyttet til Vietnam og den tager udgangspunkt i nogle af de billigste og mest friske grøntsager herfra.

DET SKAL DU BRUGE TIL 2 PERSONER: 1 stor kyllingefilet (ca. 120 g) 1 pakke blandede svampe (2 store håndfulde) 1 squash 1/2 porre 2 håndfuld bønnespire 1-2 chili (alt efter hvor stærkt du ønsker, at den skal være.) 1 lille pakke nudler 1 spsk olivenolie 1 løg 1/2 lime 1,5 liter hønsebouillon 3 frø spidskommen 1 stang citrongræs Salt og peber
SÅDAN GØR DU: Start med at stege din kylling i en gryde til den ikke længere er rå. Steg den i olivenolie, og sørg for, at den ikke får for meget (hellere lidt for lidt, fordi den også skal ligge en halv time i varmt vand). Når kyllingen er stegt ca. halvvejs, tilsætter du din squash i tern, løg i skiver, porre i skiver og hele svampe. Herefter hælder du 1,5 liter kogende vand med din hønsebouillon i henover kyllingen og grøntsagerne, ned i gryden.

Skær din chili i skiver og snit din citrongræs på midten inden du kommer det ned i gryden sammen med saften fra en halv lime. Tilsæt yderligere spidskommen, salt og peber og lad retten stå på lavt blus i ca. 30 minutter.

Herefter kommer du din lille pakke nudler ned i skål og hælder kogende vand over. Lad det står i ca. 6 minutter til nudlerne er bløde. Fordel nudlerne i to spiseskåle.

Tag kyllingen op af gryden og skær den i skiver, inden du fordeler kyllingen oven på nudlerne i de to spiseskåle. Hæl herefter indholdet fra gryden inkl. grøntsagerne udover nudler og kylling. Pynt på toppen med friske bønnespire, og så er du klar til servering.

Rigtig god sund torsdag! 🙂

// Josephine

Følg min blog: Facebook her Bloglovin her Instagram her Snapchat: Jhelbrandt

bottom of page