top of page

SUND TORSDAG // ASIATISK NUDELSUPPE MED KYLLING








Hej piger! ūüôā Ugens sunde opskrift er fyldt med smag, masser af gr√łntsager og er super nem at lave. Det er en opskrift, der er opst√•et efter jeg er flyttet til Vietnam og den tager udgangspunkt i nogle af de billigste og mest friske gr√łntsager herfra.





DET SKAL DU BRUGE TIL 2 PERSONER: 1 stor kyllingefilet (ca. 120 g) 1 pakke blandede svampe (2 store h√•ndfulde) 1 squash 1/2 porre 2 h√•ndfuld b√łnnespire 1-2 chili (alt efter hvor st√¶rkt du √łnsker, at den skal v√¶re.) 1 lille pakke nudler 1 spsk olivenolie 1 l√łg 1/2 lime 1,5 liter h√łnsebouillon 3 fr√ł spidskommen 1 stang citrongr√¶s Salt og peber








S√ÖDAN G√ėR DU: Start med at stege din kylling i en gryde til den ikke l√¶ngere er r√•. Steg den i olivenolie, og s√łrg for, at den ikke f√•r for meget (hellere lidt for lidt, fordi den ogs√• skal ligge en halv time i varmt vand). N√•r kyllingen er stegt ca. halvvejs, tils√¶tter du din squash i tern, l√łg i skiver, porre i skiver og hele svampe. Herefter h√¶lder du 1,5 liter kogende vand med din h√łnsebouillon i henover kyllingen og gr√łntsagerne, ned i gryden.

Skær din chili i skiver og snit din citrongræs på midten inden du kommer det ned i gryden sammen med saften fra en halv lime. Tilsæt yderligere spidskommen, salt og peber og lad retten stå på lavt blus i ca. 30 minutter.

Herefter kommer du din lille pakke nudler ned i sk√•l og h√¶lder kogende vand over. Lad det st√•r i ca. 6 minutter til nudlerne er bl√łde. Fordel nudlerne i to spisesk√•le.

Tag kyllingen op af gryden og sk√¶r den i skiver, inden du fordeler kyllingen oven p√• nudlerne i de to spisesk√•le. H√¶l herefter indholdet fra gryden inkl. gr√łntsagerne udover nudler og kylling. Pynt p√• toppen med friske b√łnnespire, og s√• er du klar til servering.

Rigtig god sund torsdag! ūüôā

// Josephine

F√łlg min blog: Facebook her Bloglovin her Instagram her Snapchat: Jhelbrandt

Comments


bottom of page