top of page

SUND TORSDAG // AVOCADOSUPPE MED REJER
I denne uge står ‘sund torsdag’ i forårets tegn og jeg er klar med en opskrift på en super lækker avocadosuppe med rejer. Opskriften er super nem at gå til, det tager ikke ret lang tid at lave og så er retten fyldt med en masse lækre olier og mælkesyrebakterier, der er gode for vores fordøjelse.

DET SKAL DU BRUGE TIL 2 PERSONER: 3 spiseklar avocado 1 dl grøntsagsbouillon 2 dl græsk yoghurt 1/2 citron 1 tsk salt 2-3 fed hvidløg 1 stor håndfuld frisk persille 1 tsk chiliflager 1 spsk vindruekerneolie

SÅDAN GØR DU: Start med at fjerne skræl og sten fra dine avocado og kom så kødet i en blender sammen med saften fra en halv citron og grøntsagsbouillon. Det kan være en fordel at opløse din grøntsagsboullion i kogende vand et par timer før, at den skal bruges. Det er nemmere at opløse i varmt vand, men vandet skal være koldt, når du hælder det ned i blenderen, sammen med din avocado.

Når avocadoen er blevet til en fin ensartet masse tilsættes græsk yoghurt og salt, samtidig med at du presser 1-2 fed hvidløg ned i blenderen, afhængig af hvor glad du er for hvidløg 😉 Blend det sammen, så det får en fin ensartet konsistens. Det er meningen at suppen skal være rimelig tyk.

Mens suppen står og samler sig, kan du pille dine rejer. Lad evt. det yderste af halen sidde for pynt. Varm din vinduekerneolie på en pande og tilsæt ét fed hvidløg, chiliflager og friskhakket persille inden du også lægger dine rejer på panden. Lad dem stege til de ikke er rå længere, men pas på med at stege dem for meget, så bliver de seje at tykke i.

Nu er du klar til servering. Jeg servere suppen i en skål med rejerne ved siden af, så man selv kan styrer hvor mange man vil have.

Jeg håber, at du får en skøn sund torsdag!

Comments


bottom of page