top of page

SUND TORSDAG // BUDDHA BOWL MED FALAFFEL OG HJEMMELAVET GULERODSHUMMUS


Salat kan hurtigt blive kedeligt og mangle smag, hvis ikke man sørger for at krydre maden, fuldstændig ligesom du gør med alle andre retter. Forleden trængte jeg alvorligt til en ordentlig portion grøntsager og derfor kreerede jeg den her sunde salat eller buddha bowl om man vil, med falaffel og hjemmelavet gulerodshummus, som er fuld af smag.

DET SKAL DU BRUGE TIL 2 PERSONER: 10 stk falaffel. (Du kan lave dem selv, men i denne omgang købte jeg den økologiske version frosne fra Nutana.) 2 håndfuld edamamebønner 1/2 lille lilla spidskål 1/2 agurk 1/2 granatæble 3 gulerødder 1 avocado 8 radisser 8 små tomater 1 fersken

DET SKAL DU BRUGE TIL GULERODSHUMMUS 1 dåse kikærter 3 kogte gulerødder 1 spsk tahin 2 spsk olivenolie 2 spsk koldt vand 5 spsk citronsaft 2 tsk groft salt 2 fed hvidløg 2 tsk stødt spidskommen

SÅDAN GØR DU: Start med at lave din gulerodshummus, så den kan få lov til at stå og trække lidt inden den skal serves. Kom alle ingredienserne op i en blender, der er beregnet til formålet og lad den kører indtil massen er helt fin og ensartet. Smag den til og sørg for at den ikke er blevet alt for sød på grund af gulerødderne. Hvis det er tilfældet så tilføj lidt ekstra citron og salt.

Nu er du klar til at lave din buddha bowl. Start med at klargøre alle grøntsagerne. Hæl kogene vand over dine edemammebønner, så de ikke længere er frosne. Skær agurken op i mindre firkanter, tomaterne over i halve, gulerødder og radiser op i stave, din fersken op i både og dit spidskål i mindre stykker. Avocadoen skal du dele i to og klaregøre med fine skiver, mens den stadig ligger i skrællen. Så er du klar til at servere en halv avocado på hver tallerken ved blot at løfte dem ud af skrællen med en ske.

Kom dine falaffel i ovnen og følg anvisningen på pakken. I mens kan du pille kernerne ud af dit granatæble. Det gør du bedst ved at skære granatæblet op i fire og så bruge fingrene til at skuffe kernerne ud. Det er en god ide at udfører hele ‘operatonen’ i håndvasken, da den røde farve godt kan svine lidt når det sprøjter.

Til sidst anretter du din buddha bowl ved at ligge grøntsagerne fint opdelt på hver deres plads på tallerkenen. Derefter kommer du en stor skefuld hummus på toppen og drysser med granatæble udover salaten.

Super sund mad, der sikre dig en helt masse grøntsager på en flot og farverig måde, fuld af smag og forskellige konsistenser, der sikre at retten ikke bliver kedelig. 🙂 God sund torsdag!

Comments


bottom of page