top of page

SUND TORSDAG // BULGURSALAT MED MANGO, CHILI OG SESAM
Sund tordag er et koncept, der er blevet syltet lidt på det sidste. Som jeg efterhånden har påpeget et par gange, så er det ikke ret meget mad, jeg får lavet selv, mens jeg bor i Vietnam, og derfor er det også svært at dele nye sunde og hjemmelavede rettet med jer hver torsdag.

Det betyder dog ikke, at jeg har glemt konceptet, som jeg jo kan se er ret populært, blandt jer der følger med. Jeg kan bare ikke længere love, at det kommer hver eneste torsdag. Jeg vil hellere nøjes med at dele, når jeg virkelig føler, at det er en god opskrift, jeg har til jer.

Nu nok snak! 😉 I dag får I min opskrift på en hammer lækker, sund og mættende bulgursalat med mango og sesam. Jeg har ikke altid kunne lide mango, det er faktisk ret nyt for mig og jeg synes, at det fungere ekstra godt i den her salat.

DET SKAL DU BRUGE TIL 2 PERSONER: 1/2 Hvid- eller spidskål. 1 mango 1 rød peberfrugt 1 lille håndfuld mandler 1/2 finthakket chili 3 dl bulgur Roasted sesam dressing

SÅDAN GØR DU: Du starter med at sætte dine bulgur over. Lav dem eventuelt et par timer før, så de også kan nå at køle af. Følg anvisningen på pakken. Derefter snitter du fit kål fint og skære mango og peberfrugt i tern. Snit din halve chili helt fint og hak mandlerne over i to. Blandt det hele sammen med bulgur og server med roasted sesam dressing. (Jeg ved at man bl.a. kan få det hos Sticks og Sushi, men det er nok den dyre løsning. Prøv Kvickly eller din lokale delikatesse biks.)

Det smager sindssygt godt! Jeg håber, at I kan lide det lige så meget som mig 🙂 God sund torsdag!English: I haven’t been the best to share my healthy cooking on “Healthy Thursday” lately. After moving to Vietnam I don’t really cook that much, and therefore it’s hard to share new, healthy and home cooked recipes every Thursday. When that said I know that you really like this concept on my blog, and I don’t want it to end but for now it will only be ‘healthy Thursday’ once in a while when I really have something nice to share. I hope you understand!


Now.. Enough of talking. Today I share my really nice healthy and filling bulgur salad. I hope you will like it!

English: WHAT YOU NEED FOR TWO PEOPLE 1/2 Cabbage 1 Mango 1 red bell pepper 1 small hand of almonds 1/2 fresh chilli 3 dl bulgur Roasted Sesame dressing

HOW TO DO IT: Start with your bulgur and follow the guide on the back of the package. You might consider to make the bulgur a couple of hours before you need them, so they have time to cool off. Then cut the cabbage, the mango and the bell pepper and put it together in a bowl with fine cut chilli and almonds that you have cut into half. Mix all of it with the bulgur and serve with the roasted sesame dressing!


It’s super easy, healthy and it taste amazing. I hope that you will like it just as much as I do.

bottom of page