top of page

SUND TORSDAG // FRIKARDELLER MED KYLLING OG SQUASH
Den her ret smager tusinde gange bedre end mine fotografiske evner rækker. Jeg var simpelthen så sulten i går, så jeg indrømmer blankt, at der ikke blev brugt mere end 10 sekunder både at fotografere min aftensmad. Det betyder dog ikke, at I skal snydes for en aftenanretning – en sund torsdag opskrift – der smager skønt!

Jeg elsker at eksperimentere med forskellige friske krydderurter i mine kyllinge-deller, men i går undlod jeg de friske krydderurter og blandede i stedet min fars sammen med en squash for at tilføje ekstra grøntsager til retten – og så tørrede krydderier, som jeg allerede havde i skuffen.

DET SKAL DU BRUGE TIL 2 PERSONER: 400 gram kylling – enten hakket på forhånd eller små kyllingefileter, som du selv hakker. 1 æg 2 fed hvidløg 2 løg 2 spsk origano 1 spsk timian 2 tsk salt 1 spsk peber 1 squash

SÅDAN GØR DU: Du starter med at blande hele farsen sammen. Hvis du har købt det hakkede kyllingekød, kan du blande det sammen i en skål og bruge en ske eller gaffel til at samle massen. Alternativt skal du selv i gang med at hakke og derefter blande farsen sammen. Lav gerne farsen nogle timer inden, at frikadellerne skal steges, det giver nemlig alle smagsgiverne mulighed for at komme ordenligt til udtryk.

Når farsen er klar kan du enten stege dellerne på en pande (med så lidt smør som overhovedet muligt) eller laves i ovnen den fedtstof. Når jeg laver dellerne i ovnen får de 20 minutter på 185 grader.

Til dellerne serverede jeg i går en salat bestående af champignon, avocado, forårsløg, blomkål og revet parmesanost, men de fungere også godt sammen med bagte rodfrugter eller en frisk rødbedesalat.

Rigtig god sund torsdag 🙂

Commenti


bottom of page