top of page

SUND TORSDAG // KYLLING MED TOMAT OG (GEDE)OST + SALAT MED PERLEBYG OG MYNTE








I denne uge står ‘sund torsdag’ på kylling med tomat og gedeost. Osten kan naturligvis nemt skiftes ud, hvis du bedre kan lide smagen af en anden type ost. Til vores kylling serveres en super lækker salat med perlebyg, chili og mynte. Chilien kan undlades, hvis man ikke bryder sig om stærk mad 🙂

DET SKAL DU BRUGE TIL 2 PERSONER: 2 store kyllingebryster 4 skiver gedeost 2 tsk sennep 2 store tomater 1 rød peberfrugt 1 gul peberfrugt 50 gram frist mynte (svarer til én bakke købt i netto.) 1 hel frisk chili 1 bund forårsløg 1 bund radiser 2 dl perlebyg 1/2 lime 4 spsk vindruekerneolie 2 fed hvidløg Salt og peber

SÅDAN GØR DU: Start med at kog din perlebyg, som anvist på pakken. Lad det stå og køle af, mens du forbereder resten af maden.

Skær dine kyllingebryster (næsten helt) igennem på midten. Det er vigtigt, at de stadig hænger sammen i den ene side. Læg sennep, ost og en frisk skive tomat ind i kyllingen, drys med salt og peber og kom dem i ovnen i ca. 15 minutter på 185 grader.

Imens kyllingen er i ovnen, skærer du alle grøntsagerne op i små tern og hakker mynten fint. Bland det hele sammen i en skål og tilsæt de nu nedkølede perlebyg. Bland en dressing af olie, hvidløg, lime og 2 spsk koldt vand. Vandet bruges i stedet for ekstra olie, som indeholder mange kalorier. Hæl dressingen udover din salat og server det sammen med dit kyllingebryst, når det er færdigt i ovnen.

Rigtigt god sund torsdag 🙂

Comments


bottom of page