SUND TORSDAG // QUINOA SALAT MED MYNTE & MARINERET KYLLING
- josephine874
- 7. feb. 2019
- 2 min læsning

Et super lækkert og sundt hverdagsmåltid. Det er hvad ugens sund-torsdag står på! Jeg serverede retten for mindre veninder tidligere på ugen til stor begejstring. Det er super nemt at lave og fyldt med gode vitaminer.
DET SKAL DU BRUGE TIL 2 PERSONER: 400 gram kyllingelår 2 dl quinoa 1 bundt forårsløg 1/2 agurk 1 store håndfuld mynteblade 1/2 bakke spire 2 store håndfuld frisk spinat Kernerne fra et stort granatæble 1 pose sugarsnaps 1/2 blomkål
Dressing: 2 friske lime 2 fed hvidløg 1/2 tsk dijonsennep 4 spsk madlavningsolie (ikke olivenolie) 2 spsk koldt vand (som erstatning for ekstra olie, der indeholder mange kalorier 😉 )
Marinade til kyllingen: 1/2 dl ketchup 6 spsk soya 4 spsk engelsksovs 1 spsk chiliflager 1 spsk brun farin
SÅDAN GØR DU: Start med at blande din marinade sammen og fordel den udover din kylling. Lad det ligge i køleskabet i nogle timer, inden de grilles (ca 20 minutter) eller laves i ovnen. (ca. 15 minutter på 200 grader.)
Sæt nu din quinoa til at koge. Når den er færdig lader du den stå og køle af. Mens din quinoa køler ned, kan du snitte alle dine grøntsager i meget små stykker og hakke både spinat og mynte meget fint. Bland det hele sammen i en stor skål. Bland din dressing sammen og kom den henover salaten. Når din quinoa er kold, blander du den sammen med resten af salaten, og så er du klar til servering 🙂
Jeg serverede min kylling og salat sammen med to forskellige slags hjemmelavet hummus og en skive brød, (dem får I opskriften til en anden gang.) men det kan med fordel undlades, hvis man ønsker at spare på kalorierne.
Comments