top of page

SUND TORSDAG // SALAT MED KARTOFLER OG BAGTE RADISER I EDDIKE
Det er efterhånden flere år siden, at jeg indførte “sund torsdag” her på bloggen. Oprindeligt opstod ideen, fordi jeg sammen med to veninder, som jeg læste journalistisk med i Odense lavede en madklub, hvor vi hver onsdag skiftedes til at lave sund mad til hinanden – i den forbindelse var det oplagt, at tager jer med på rejsen ud i nye, spændende og sunde opskrifter, og dele ugens opskrift med jer, dagen efter den var blevet afprøvet og smagt.

Nu hvor jeg bor i Vietnam, er det ikke sindssygt meget mad, som jeg selv får lavet i køkkenet. Det er meget nemmere og billigere at gå ud og spise. Alligevel synes jeg ikke, at min manglende tid i køkkenet skal gå ud over jer – for jeg kan se, at torsdagens sunde indlæg er værdsat – I er i hvert fald mange, der klikker ind forbi for at hente inspiration.

I stedet for at fjerne konceptet eller gå på kompromis med kvaliteten har jeg startet et samarbejde med nogle andre super seje madbloggere, som engang i mellem vil supplere mig og dele deres opskrifter med jer, her på min blog. I får altså stadig nogle af mine opskrifter, men engang i mellem får I også mulighed for at se, hvad andre seje mad-elskere kan trylle frem i køkkenet. Opskrifterne laver de specielt til jer – de bliver altså ikke delt på bloggernes egne platforme.

UGENS OPSKRIFT:
Denne uges opskrift er lavet af Tekla, der har bloggen ‘Teklas køkken.’ Du kan finde flere af hendes opskrifter lige her: glutenfriforbegyndere.dk

DET SKAL DU BRUGE: (Til 2 personer hvis den spises alene – til fire personer hvis den spises som tilbehør) 100 g radiser 1 spsk god eddike 3 tsk salt 2 spsk olivenolie 200 g kartofler 1/2 bakke babyspinat 5 grønne asparges

Dressing: 1,5 spsk olivenolie 1,5 spsk eddike 1 tsk sennep

SÅDAN GØR DU: Vask og skær radiserne i mundrette bider og bland dem med eddike og 1 tsk salt. Lad dem trække natten over og dræn efter evt væske fra. Vend dem med 1 spsk olie og 2 tsk salt og bag dem ved 200 grader i 20 minutter.

Vask og skær kartoflerne i mundrette bider, vend dem i 1 spsk olie og 1 tsk salt og bag dem ved 200 grader i 40 minutter. Lad radiserne og kartoflerne køle af.

Vask spinat og skær de grønne asparges i mindre stykker. Bland dressingen og vend spinat og asparges i den. Bland radiser og kartofler i og server med noget lækkert kød fra grillen.

God sund torsdag! Se flere af Teklas opskrifter, på hendes egen blog her.

// Josephine

Følg min blog: Facebook her Bloglovin her Instagram her Snapchat: Jhelbrandt

Comments


bottom of page