top of page

Sund torsdag // Speltotto

20140507-190330.jpg

Risotto er en af mine absolut yndlings retter, men desværre er det også en ret fyldt med kulhydrater og masser af kalorier. For med god samvittighed at kunne nyde smagen lidt oftere, har jeg nu tryllet og lavet en mere rustik og meget sundere udgave af favoritten.

Min “speltotto” er lavet på spelt som er et sundere alternativt til de ris du normalt bruger i risotto. En ekstra bonus er at spelt mætter på en meget mere behagelig og knap så tung måde.

Det skal du bruge til 1 person: 200 g perlespelt 3 spsk olivenolie 10 dl varmt vand hønsebullion 1 løg revet parmesanost 2 fed hvidløg salt en håndfuld svampe (Evt. nogle krydreurter, asparges eller hvad du normalt bruger i din risotto – kun fantasien sætter grænser 😉 )

Start med at snit dit løg fint og opløs din bullionterning i det varme vand. Herefter varmer du olivenolien op i en gryde. Når olien er varm kommer du løget i. Efter et halvt minut kommer du din spelt i, og når du har rørt et par gange i gryden, er det tid til at tilsætte vandet lidt ad gangen. De næste 10-15 minutter tilsætter du langsomt vandet, mens du bliver ved med at røre i gryde.

Når alt vandet er suget ind i spelten, smager du om de er blevet bløde. Hvis ikke prøver du med lidt mere vand. Ellers er det tid til at tilsætte dine svampe og parmesanost. Smag til med friskpresset hvidløg og salt – og så er du klar til servering

:-)


// Josephine

bottom of page