Den mest læste opskrift på min blog er fra 2014 og hedder spinatpandekager med laks. Den smager fantastisk, er super sund og ret nem at lave. Jeg må indrømme, at det ikke er ret meget hjemmelavet mad jeg har fået lavet i den her uge og derfor får i et gensyn med en gammel kending – mange af jer et sikkert også kommet til bloggen senere end 2014, og I skal ikke snydes for den her skønne opskrift.
DET SKAL DU BRUGE TIL 2 PERSONER:
Til pandekagerne: 12 frosne spinatkugler 6 æg 2 spiseske hytteost En havl teske salt Til laksefyld: 2 dl skyr/ Cremefraiche 2 laksefileter 150g røget laks Purløg Forårsløg 1/2 citron Salt og peber Yderligere fyld: Friske spinatblade 1 Rød peberfrugt Et bund asparges 1 Avocado
SÅDAN GØR DU: Du starter med at lave pandekagerne. Bland alle ingredienserne sammen og steg dem på panden, som du gør med almindelige pandekager.
Herefter er det tid til at lave dit laksefyld. Start med at krydre laksefileterne med salt og peber inden du stager dem på panden. Når de er færdige skærer du dem ud i små stykker og lader dem køle af. Herefter skærer du den røgede laks ud i små stykker og blander den med enten skyr eller creme fraiche. Derefter tilføjer fint hakket purløg og forårsløg. Når laksefilterne er kølet af kommer du også dem ned i skålen og smager til med citron, salt og peber.
Til sidst tager du pandekagerne og fylder dem med et par friske spinatblade, en stang peberfrugt og en asparges (de kan både kommes i rå eller efter en hurtig tur på panden.) Derefter kommer du dit laksefyld i og ruller pandekagerne. Nu er du klar til servering 🙂
Rigtig god sund torsdag!
// Josephine
Comments