top of page

SUND TORSDAG // VIETNAMESISK ÆGGEWRAP
Sund torsdag er tilbage og efter at flere af jer har ydret ønske om mere vietnamesisk mad her på bloggen, så vil jeg i dag dele en af de retter med jer, som jeg spiser ret ofte her ude. En vietnamesisk æggewrap. Lad dig ikke forstrække af, at du skal spise rejser og svinekød i samme ret. Det er helt normalt i Vietnam, at man blander de to ting sammen, og det smager godt, mætter uden at ligge tungt i maven og så er det sundt!

DET SKAL DU BRUGE TIL 2 PERSONER: 4 æg 1 spsk almindelig madolie til stegning 2 store håndfulde bønnespire 20 store rejer 1 svinekortelet 1 lille håndfuld thai basilikum 1 revet gulerod 1 chili

SÅDAN GØR DU: ÆGGEWRAP: Pisk dine æg sammen og varm olien op på panden. Når olien er varm hælder du halvdelen af din æggemasse på og steger din pandekage/wrap til den er gylden. Gentag med resten af dine æggemasse, så du får to wraps. FYLDET: Steg dine rejser på lav varme, mens de stadig har skalderne på. Når de er blevet varme og lidt lysebrune tager du dem af panden og fjerner skallerne. Skær efter din svinekotelet i mine stykker og steg dem på panden til de bliver lysebrune.. Vask dine grøntsager, riv guleroden og skær chilien i meget små stykker.

Nu er du klar til blande fyldet sammen og læge det på den ene halvdel af din æggewrap. Derefter forholder du den anden halvdel henover. Gør det med begge wraps og så er du klar til servering. Vietnameserne plejer at servere wrappen med en skål med frisk grøn salat og mynte. Som dressing kan du bruge en eddike med chili, en sur/sød sovs eller du kan blande lidt cremefraiche med fink hakket mynte, salt og lime.

God sund torsdag 🙂

Comments


bottom of page