top of page

SUND TORSDAG / LYNSTEGT TUN MED SESAM

IMG_0580

Ugens sund-torsdag ret er vildt lækker! Jeg lavede lunstegt tun med avocado og tomat/feta salat til min veninde i går, og vi var begge enige om, at der ikke går lang tid før vi skal lave det igen.

Jeg købte en frisk tunbøf hos fiskehandleren, og det er ikke helt billigt. Nogle gange kan man købe frossen tun lidt billigere i supermarkederne. Det smager ikke helt lige så godt, men det kan godt bruges.

Det skal du bruge til 2 personer: 1 håndfuld sesam 3 tomater 2 avocado Fetaost 400g tun 1 spsk sesamolie 1 dl soja 2 lime 1/2 tsk wasabi

Du starter med at skære avocadoen og lægger den på tallerkenen. Derefter skærer du tomaterne i tern, blander med feta og lægge salaten på.

Til sidst lynsteger du tunen med sesamolie på panden. Den skal have ca. 2 minutter på hver side. Når du tager din tun af, vender du den i sesam, inden du skærer tunbøffen op og lægger den på tallerkenen.

Som prikken over i’et lavede jeg en soja-lime-wasabi dressing, som jeg serverede ved siden af. Kom soja op i en lille skål, tilsæt din wasabi som du gør til sushi og pres derefter en hel lime ned i.

Så er du klar til at servere.

Det er virkelig simpelt, smager sindssygt godt og så kan det næsten ikke blive sundere! Tun indeholder 60% færre kalorier end oksekød og 95% mindre fedt. Så der er god grund til at spise sig mæt i tun!


IMG_0567
IMG_0577
IMG_0579
IMG_0591

 // Josephine

Commentaires


bottom of page