top of page

SUND TORSDAG / TUNFRIKADELLER

12071724_1015353317269f43_n_Fotor

Ugens ’sund torsdag’ opskrift er en omgang super lækre, sunde og meget kalorielette tunfrikadeller. De kan krydres med alt hvad hjertet begære. Dem jeg har lavet i denne uge er med hvidløg og chili.

Det skal du bruge (ca. 20 stk.) 2 dåser tun i vand 30g havregryn 2 æg 100g 0,2% skyr 1 løg Chiliflager 2 fed hvidløg Salt Pepper


Sådan gør du: Du starter med er åbne de to dåser tun, og vride så meget vand ud af fisken som overhovedet muligt. Derefter snitter du løget, og blandet det sammen med tun, havregryn, æg og skyr i nævnte rækkefølge.

Når du synes, at din masse har en passende konsistens, så blander du hvidløg, salt, pepper og chili i. – Eller hvilke krydderier du nu føler for

:-)

Herefter former du frikadellerne din ene hånd med en ske eller gaffel i den til hjælp. Placer frikadellerne på en bageplade og kom dem i ovnen på 150 grader i ca. 10-15 minutter. Det er vigtigt, at du holder øje med dem, så de ikke får for meget og bliver tørre.

Når de er klar tager du dem ud af ovnen, og så er de klar til servering. På det øverste billede har jeg serveret dem med sweet potato fries, som jeg gav opskriften på i sidste uge, og med en lækker tzatziki der består af agurk, 0,2% skyr, finhakket dild, salt, pepper og hvidløg.

I en servering med en håndfuld fritter og fem frikadeller er der ca. 300 kalorier. Det er altså billigt sluppet for en lækker omgang aftensmad.

:-)

// Josephine

Comments


bottom of page