top of page

SUND TORSDAG: Bulgurssalat med spidskål og humus 


bulgurssalat

Den her salat fandt jeg på fornylig og den er lynhurtigt bleve en af mine favoritter. Med de fyldige bulgur og den sprøde kål er det virkelig en salat der mætter, men som er super simpel at lave. Med den lækre humus som dressing, smager den næsten syndig, selvom den er super sund!

:-)

Det skal du bruge til to personer: 100 g bulgur 1/2 hvidkål 6 små tomater 2 røde peberfruger (evt. friske grønne asparges)

Det skal du bruge til humus: 1 dåse drænede, skyllede kikærter 2 spsk tahin 1 tsk spidskommen 2 spsk citronsaft 1,5 dl olivenolie 1,5 dl vand 1 fed hvidløg salt/peber

I stedet for humus kan du lave en dressing af 1/2 dl vindruekerneolie, 1 fed hvidløg og 4 spsk citronsaft. Det smager også fantastisk!


Sådan gør du: Kog dine bulgur efter anvisningen på posen. Når de er færdige skal de tages af og have lov til at køle af. Imellem tiden snitter du dit spidskål fint, skær tomaterne i både og den røde peber i små stykker.

Derefter mangler du kun at lave din humus. Komme alle ingredienserne i din miniblender, på nær olien. Den skal i langsomt indtil du synes humusen har den rette konsistens. Hvis du ikke gider lave din egen humus, kan du købe et bære hos de fleste pizzeriaer.

Så snart bulguren er kold blander du ingredienserne sammen, og så er der serveret!

God sund torsdag!

// Josephine

Comments


bottom of page