top of page

SUND TORSDAG: CHICKEN CASHEWNUT


Jeg har savnet den her ret lige siden, at jeg flyttede fra Vietnam. Jeg spiste det i hvert fald en gang om ugen og aller helst serveret på en af mine favorit restauranter ‘Quan Bui Garden’ i Thao Dine, distrikt 2, Ho Chi Minh City 😉

Nu har jeg så kastet mig over, at lave retten selv. Selvom jeg naturligvis ikke rammer lige præcis den smagsoplevelse, som jeg fik da jeg spiste på Quan i Vietnam, så er jeg selv virkelig glad for resultatet, og det er helt sikkert en ret, som jeg kommer til at lave igen. Den er nem at lave, fyldt med grøntsager og smager fantastisk.

DET SKAL DU BRUGE TIL 2 PERSONER: 2 røde peberfrugter 1 lille broccoli 3 store løg 3 stilke forårsløg 2 store håndfulde cashewnødder 3 store gulerødder 300 gram kylling skåret ud i tern 1 dl soya 1 hønsebouillon terning 2 dl vand 1 fed hvidløg 1 spsk honning 4 spsk oyster sause 1 tsk tørrede chiliflager 1 tsk sukker 1 dl mel salt & peber 3 spsk madolie 4 små håndfulde brune ris

SÅDAN GØR DU: Start med at opløse hønsebouillon i 2dl kogende vand. Lad det stå og køle af. Sæt derefter en gryde over med ris.

Klargøre nu dine grøntsager. Vask dem og skær dem op i mundrette stykker, pas på at de ikke bliver for små, så når de nemlig hurtigt, at blive helt bløde, når de kommer på panden, og det er ikke meningen. Vi vil have sprøde lækre grøntsager 😉 Vend din kylling i en blanding af mel, salt og peber.

Start herefter med at varme dine cashewnødder på en pande med 1 spsk olie. Når de er blevet lysebrune, tager du dem af og sætter dem til side. Sæt nu panden på blusset igen og steg din kylling i 1 spsk olie. Når kyllingen er færdig tager du den af, og kommer igen 1 spsk olie på panden sammen med 1 spsk oyster sauce og chiliflager. Kom så også broccoli, løg, forårsløg og gulerødder på panden. Mens det står og steger på lav varme, kan du lave din sovs.

Bland soya, honning, oyster sauce og 1 tsk sukker sammen med vandet, hvori du har opløst din hønsebouillon.

Kom nu alle grøntsagerne og kyllingen op på panden. Start med høj varme, så det hele bliver varmet godt igennem og sænk så varmen. Efter 2-3 minutter med lav varme (det er vigtigt at panden ikke er for varm) hælder du sovsen udover retten og tilsætter dine nødder.

Anret din tallerken med ris i bunden efterfulgt af kylling og grøntager. Drys evt med lidt hakkede nødder på toppen for pynt. Rigtig god sund torsdag 🙂

Comments


bottom of page