top of page

SUND TORSDAG: Grov fuldkornspizza


fuldkorns pizza

Jeg er en totalt sucker for pizza! Jeg elsker elsker elsker en sprød bund, smeltet ost og lækker topping. Derfor må jeg næsten ugenligt forklarer mig selv at pizza ikke hører til hverdagen – i hvertfald ikke den hvide af slagsen, som jeg henter i en papæske nede på hjørne.

Jeg har prøvet et hav af populære pizza alternativer som eksempelvis den med blomkålsdej, men jeg synes bare ikke det fungere. Hvad er en pizza uden en sprød bund? Derfor har jeg nu selv fundet på denne lækre alternative pizzabund, og den har gjort det meget sundere at spise min elskede pizza.

Det skal du bruge til bunden: 6 kornsblanding (til rugbrød – kan købes i Netto) Havregryn Fuldkornsmel 2 spsk olivenolie Salt

Jeg starter med at lægge min 6 kornsblanding i en skål med vand om morgenen. (Bare du gør det en time eller to før du skal lave dejen færdig er det fint) På den måde bliver kernerne lidt blødere.


pizza1_Fotor

Når jeg vender tilbage til min skål og 6 kornsblanding for at lave min pizza starter jeg med at hælde det overskydende vand fra. Herefter tilsætter jeg havregryn, olivenolie og lidt salt.Jeg blander det sammen og herefter begynder jeg stille og roligt at tilsætte lidt mel, til jeg føler at “grøden/dejen” hænger nogenlunde sammen.

Derefter finder jeg et stykke bagepapir frem og med en spiseske begynder jeg at glatte min dej langsomt ud på bagepladen. Hvis skeen hænger fast i dejen, så stil en skål med vand og lidt olie ved siden af og dyb skeen deri løbende, mens du “pensler” dejen ud med skeen. Når dejen er ca. 0,5 cm tyk og jævn sættes den i ovnen på 200 grader i ca. 20 min. Herefter tager du den ud, kommer det fyld på du gerne vil have og sætter den ind i ovnen igen. Nu skal pizzaen have ca. 15 minutter, men hold øje med den løbende at den ikke bliver brændt.

Når pizzaen er færdig tager du den ud og så er den klar til servering. Sund, lækker og ikke mindst sprød pizza som mætter mere end en alm pizza!

:-)

God fornøjelse!

// Josephine

Comments


bottom of page