top of page

SUND TORSDAG: HJEMMELAVET KNÆKBRØD SNACK


I denne uge er sund torsdag opskriften en super let lille guide til hvordan du laver en sund snack der smager af rigtig meget og som også mætter.

Jeg købte en omgang forskellige frø og nødder til mit knækbrød, men i mange dagligvareforretninger kan du få nogle poser der allerede er blandet. Så bliver det endnu nemmere.

Jeg tager min blanding af nødder og frø op i en skål og kommer to rå, hele æg ned i. Derefter kommer jeg lidt vand, salt og olie ned i blandingen og ælder til den er nogenlunde sammenhængende. Det skal ikke være som en bolledej, sådan bliver det ikke.

Derefter kommer jeg det hele ud på en bageplade med bagepapir og lægger et nyt stykke bagepapir henover. Så ruller jeg det hele fladt med en kagerulle, fjerner det øverste bagepapir igen og så er knækbrødet klar til ovnen. Hvis man gerne vil have nogle fine lige stykker kan man lige skære i dejen inden den kommer i ovnen, så det bliver delt op i stykker. Jeg synes ikke at det gør noget man kan se det er hjemmelavet, så jeg kommer hele dejen samlet i ovenen og knækker stykkerne bagefter. – Man kan gøre som man har lyst

:-)

IMG_4553.JPG

Knækbrødet skal have ca. 25 minutter på 170 grader, men alle ovne er forskellige så husk at hold øje med det.

:-)

I mit knækbrød blandede jeg solsikkekerner, hørfrø, havrekild, græskarkerner, sesamfrø og blå birkes.

// Josephine

Comments


bottom of page