top of page

SUND TORSDAG: KYLLINGEFRIKADELLER MED CHILI, HVIDLØG OG BASILIKUM

Hej piger! I den her uge står ‘SUND TORSDAG’ på lærke kyllingedæller fyldt med smage. De er super sunde og virkelig nemme at lave. Kylling kan gode blive lidt kedeligt engang i mellem, men her får du en ny og sjov måde at bruge fjerkræet på. Du bestemmer selv hvilke krydderier og krydderurter du ønsker at blande i din fars. Jeg selv er vild med hvidløg, chili og basilikum.

DET SKAL DU BRUGE TIL 2 PERSONER: 250 gram hakket kyllingekød 2 store løg 2 stor håndfulde basilikumblade 1 chili 2 fed hvidløg 1 æg​ ​1 spsk smør ​salt og peber

SÅDAN GØR DU: Du starter med at komme din hakkede kylling på i en skål. Tilsæt et æg og rør farsen rundt så den bliver jævn og ensartet. Hak dine løg i små fine stykker og tilsæt dem i farsen. Det er vigtigt at du bruger begge løg, da det giver meget smag til farsen og hjælper med en til en god konsistens i den færdige frikadelle. Tilsætter nu din finthakkede chili, hakkede basilikumsblade og presser de to fed hvidløg ned i farsen. Smag til med salt og peber.

Nogen mener man ikke må smage på en opskrift med rå æg. Jeg er aldrig blevet syg af det, og spiser også rå æggeblomme på min tatar med, men hvis du ikke ønsker at smage på din fars, så steg en frikardeller og smag om der skal tilsættes mere salt eller peber.

Steg dine frikardeller i smør på panden og server dem med en grønsalat. Sundt, nemt og virkelig lækkert.

God sund torsdag! 🙂 // Josephine

FØLG MIN BLOG HER. Snapchat: jhelbrandt instagram: @josephinehelbrandt

Comments


bottom of page