Kalenderen siger torsdag, og det betyder endnu en sund, lækker og nem opskrift her på bloggen. Vi er landet i Vietnam, og mens vi kommer os ovenpå den værste jetlag, så nyder vi naturligvis også varmen, solen og den eksotiske mad.
Dagens opskrift er egentlig ret asiatisk inspireret. Den kommer fra min veninde Maria, som lavede den til mig, da vi studerede sammen i Odense. Jeg kan love jer for, at den smager godt! 🙂
DET SKAL DU BRUGE TIL TO PERSONER: 1 rødløg 1 lille frisk chili 1 dåse hakkede tomater 4 spsk kokosmælk 1 mango 1 dl. grøntsagsboullion 1 fed hvidløg 2 spsk olivenolie 350 gram kylling salt og peber
SÅDAN GØR DU: Du starter med at skærer løg og chili ud i små tern. Sæt en gryde med 1 spsk olivenolie på blusset. Når olien er varm, kommer du løg og chili op i. Herefter tilsætter du de hakkede tomater, kokosmælk og grøntsagsbouillon. Pres dit hvidløgsfed ned i gryden. Mens suppen simre, skærer du mangoen ud i små tern og tilsætter dén også. Lad det hele stå på komfuret med lav varme, mens du steger din kylling i 1 spsk. olivenolie. Når kyllingen er færdig, river du den fra hinanden med to gafler, så du får nogle mindre stykker. Tilsæt kyllingen i din suppe, og smag til med salt og peber.
Maria servede et halvt stykke ristet rugbrød til suppen, og det fungerede rigtig godt! 🙂 Du kan også koge lidt bulgur og tilsætte, hvis du gerne vil have lidt mere at tykke på.
God sund torsdag! 🙂
// Josephine
Comments