top of page

SUND TORSDAG: QUINOA SALAT MED HUMUS









GODMORGEN! og velkommen til mit nye blogunivers.. Jeg håber, at I kan se der sket lidt med designet. Efter mange gode år hos Selected Bloggers har jeg valgt at skifte platform, så min blog nu ligger hos det svenske ‘Nouw.’ For jer kommer det ikke til at betyde andet end et lidt federe design, så det håber jeg I vil nyde.

I dag er det torsdag, og derfor skal I selvfølgelig have ugens sunde opskrift som sædvanligt. Den kommer her 😉

Jeg er mildest talt blevet ret vild med humus i mine salater, men efter at jeg er begyndt at lave den selv er jeg også blevet klar over, at det ikke er en kalorielet dressing jeg har forelsket mig i, og derfor skal den selvfølgelig bruges med måde. Til den her salat kan du også bruge en dressing bestående af 1/2 dl vindruekerneolie, 1 fed hvidløg, 2 spsk citronsaft og salt.

Dagens ‘SUND TORSDAG’ opskrift er en variation af den bulgurssalat med humus jeg skrev om for et par uger siden, den her er lidt lettere og lige så nem at lave.

DET SKAL DU BRUGE TIL 2 PERSONER: – 100 gram quinoa – 1/4 spidskål – 2 stk rød peberfrugt – 8 små tomater – 5 mandler – humus

DET SKAL DU BRUGE TIL HUMUS: – 1 dåse drænet, skyllede kikærter – 3 spsk tahin – saften fra en halv citron – 1,5 dl olivenolie – 1 dl vand – 1 fed hvidløg – salt/peber

SÅDAN GØR DU: Start med at kog din quinoa efter anvisningen på pakken. Snit så dit spidskål fint, skær tomaterne op i kvarte og skær peberfrugten i små stykker. Herefter skal du lave din humus. Blænd ingredienserne i en stavblender, undtagen vandet. Det skal du komme i løbende. Til sidst smager du til med salt og peber.

Når dine quinoa er færdig, lader du dem køle af. Når de er kolde blander du det hele sammen, og så er det klar til servering. Virkelig nemt og virkelig lækkert! En salat fyldt med smag. 🙂 God sund torsdag!

// Josephine

Comments


bottom of page