top of page

SUND TORSDAG: SALAT MED GEDEOST, PARMA og OVNBAGTE TOMATER


img_5458.jpeg

Andreas og jeg har indført at vi skiftes til én gang om ugen at stå for en lækker salat til aftensmad. Inden vi rejste til Sri Lanka lagde jeg ud med den her salat med gedeost, parmaskinke og ovnbagte tomater. Den er super nem at lave, sund og så er der virkelig meget smag i den, så det følelse slet ikke som om man “bare” spiser en salat til aftensmad.

Det skal du bruge til 2 personer: 1 bakke blandet salat 1 rulle redeost 1 agurtk 3/4 avocado 10 cherry tomater en håndfuld mandler 2 rød peberfrugt 4 skiver parmaskinke 4 spsk hvidvinseddike 1 spsk honning salt 1 spsk balsamico


img_5449.jpeg

Sådan skal du gøre: Du starter med at skære din gedeost op i skriver. Lav dem lidt tyndere end en centimeter. Læg skiverne på en bageplade og drys list rosmarin på. Derefter tager du din parmaskinke og lægger dem ved siden af gedeosten.

Herefter skærer du dine tomater op i halve og kommer dem op i et lille fad som kan gå i ovnen. Hæl hvidvinseddike, balsamico og honning udover og drys med lidt salt. Sæt tomaterne i ovnen sammen med gedekost og parma på 180 grader i ca. 10-15 minutter.

I mens gedekost, parma og tomaterne er i ovnen, skal du vaske din salat og skære peberfrugt, avocado og agurk op. Derefter rister du nogle mandler på en pande uden noget fedtstof.

Når det hele er færdigt gør du klar til servering. Kom salat og de rå grøntsager først, herefter de varme tomater, gedeost og den sprøde parmaskinke. Drys til sidst de ristede mandler udover, og bland evt. en lille dressing af hvidvinseddike, balsamico og honning.

Til salaten serverede jeg en skive rugbrød, ristet på panden med rosmerin og salt, men jeg blev faktisk så mæt i salaten at jeg slet ikke spiste rugbrødet.

Jeg er slev virkelig fan af den her salat, som jeg faktisk synes er den bedste jeg nogensinde selv har lavet. Sund, sprød, fuld af smag og super sund!

God sund torsdag

:-)

// Josephine

Comments


bottom of page