top of page

SUND TORSDAG: SUND LASAGNE, DER SMAGER SYNDIGT

Jeg kan umuligt være den eneste, der har et stort kærlighedsforhold til lasagne ? Særligt her i de kolde og mørke vintermåneder, er det en af mine helt store favoritter. Desværre er det jo ikke verdens sundeste måltid med mindre, at man gør som jeg gjorde i går. Jeg skippede osten, tilføjede grøntsager og uden at smagen ændrede sig fik jeg serveret en væsentligt sundere omgang varm og lækker lasagne.

DET SKAL DU BRUGE TIL 4 PERSONER: 400 g hakket oksekød (vælg en fedtfattig variant) 6 gulerødder 2 squash 2 store løg 2 dåser flåede tomater 1 pakke med fuldkorns lasagneplader. 25 gram oregano 2 fed hvidløg 1 spsk tørret chili salt/peber 2 spsk olivenolie 1/4 liter let mornaysauce

SÅDAN GØR DU: Skær dine løg i små tern, riv gulderødderne i fine strimler (du kan også købe en pose revet gulerod i netto, så slipper du for selv at rive dem. Du skal bruge 1/2 pose) og skær din ene squash ud i små firkanter ca. 1*1 cm. Sæt en gryde på kogepladen med en lille smule olivenolie. Når olien er varm kommer du løg i, og efter 2-3 minutter kan du komme din squash i. Når både løg og squash er blevet medium bløde, kommer du dit oksekød i og blander det hele sammen, indtil kødet er brunt. Nu kommer du gulerødderne og de flåede tomater ned i gryden. Bland det hele sammen og tilsæt oregano, chili, hvidløg og salt og peber.

Nu er din kødsovs færdig, og du er klar til at lægge den mellem dine lasagneplader. Start med at skær din anden squash ud i tynde lange skiver. De skal erstatte et lag pastaplader. Når du skal lægge din lasagne sammen, starter du med pastapladerne i bunden, så et lag kødsovs, et par baner med mornaysauce, så squash i stedet for pasta, ny omgang kødsovs og så videre. Giv lasagnen 45 minutter i ovnen på 180 grader.

Jeg servere altid lasagne med en frisk og lækker tomatsalat, på den måde får man endnu flere grøntsager ind i måltider. Bland friske tomater, forårsløg, brune bønner og et rødløg i en lækker salat og lav en dressing af citronsaft, olienolie, salt og et fed hvidløg. Super nemt og virkelig lækkert.

God sund torsdag! 🙂

// Josephine

Følg min blog på Facebook her Bloglovin her Instagram her Snapchat: Jhelbrandt

Comments


bottom of page