top of page

SUND TORSDAG: Sunde vaniljekranse


la

I anledning af årets store julebagedag her på Østerbro, hvor Andreas og jeg gik all in på småkagebagning, fik jeg googlet mig frem til en masse opskrifter der lovede en sundere udgave af de traditionelle julekager.

Jeg E L S K E R vaniljekranse, og besluttede mig derfor for at prøve at lave dem i en sundere version, og resultatet blev faktisk rigtig godt. De er lige så lækre i konsistensen og smagen er stadig fantastisk.

Det skal du bruge: 250 g mandelmel 100 g kokosolie 1 vaniljestand 2 æg 50 g hakkede mangler 4 spsk. husk 100 g. sukrin gold (du kan også bruge strø eller stevia)

Du starter med at smelte kokosolien i en gryde eller i mikroovnen og sætter den bagefter på køl. Bagefter pisker du de to æg, sukrin, vaniljekorn fra vaniljestangen og husk sammen. Tilsæt mandelmel, kokosolie og de hakkede mangler og ælt dejen godt sammen. Stil dejen på køl i 60 minutter.

Når dejen er kold er du klar til at forme dine vaniljekranse. Læg den på et stykke bagepapir på en bageplade. De kan være lidt mere besværlige at forme end vaniljekranse af almindelig smør- og sukkerholdig dej, men det lykkedes for mig, så det skal nok også lykkes for dig 😉

Når dine vaniljekranse er klar smider du dem i ovenen ved 200 grader i 7-8 minutter. Det er en god ide at holde øje med dem løbende. Det er synd hvis de får for meget! Så snart de bliver lysebrune i kanten, er det tid til at tage dem ud.

Rigtig god bagelyst!

:-)

// Josephine

Comments


bottom of page