top of page

SUND TORSDAG: VANDMELON & MYNTE
Trænger du til lidt fornyelse i dit sunde køkken? Selvom foråret ikke har slået rigtig igennem i Danmark, er der stadig god grund til at tænke lidt mere sol og sommer ind i din mad. Solskin og sommertøj er nemlig for mange lig med lidt mere sund mad – også for mig, det kan jeg virkelig mærke her i 35 grader varme Vietnam.

I dag får I derfor opskriften på en super sund og virkelig lækker sommersalat. Den er egentlig super simpel, smager fantastisk og kræver ikke ret mange råvarer. Salaten på billedet fik jeg serveret på et resort, men efterfølgende har jeg lavet den selv, og den får store stjerner hos mig hver gang.

Det bedste af det hele er måske, at der er så meget smag i salaten, at man slet ikke behøver dressing. Dressing er ofte det mest kalorietunge du kan finde i din salat.

DET SKAL DU BRUGE TIL 2 PERSONER: 1/2 vandmelon 200 gram salatost – jeg bruger den her, som kan fås i Netto. 1/2 hjertesalat 2 håndfuld frisk mønte 1 pose pinjekerner 1 tsk olivenolie.

SÅDAN GØR DU: Start med at riste dine pinekerner i olivenolie på en varm pande. De skal være lysebrune og ikke sorte. Når de er klar, tager du dem af og lægger dem på et stykke køkkenrulle, så de kan køle af. Vask hjertesalaten og skær den op i trykke strimler. Brug den som en bund i din salat. Herefter skærer du din vandmelon ud i mundrette firkanter. Vask de friske mynteblade og lad dem tørre på et stykke køkkenrulle. Når de er tørre, kan du fordele dem udover salaten. Til sidst kan du enten skære salaten op i større stykker og vedlægge, eller du kan (det foretrækker jeg) bruge dine fingre til at smuldre den udover salaten. Du smuldre den blot, ligesom du smuldre gær, når du skal bage.

Til sidst tager du de afkølede pinjekerner og kommer ud over salaten, og så er du klar til servering! En salat med masser af smag og masser af farve! 🙂

// Josephine

Følg min blog på Facebook her Bloglovin her Instagram her Snapchat: Jhelbrandt

Comentários


bottom of page