top of page

// Det her laver jeg til daglig


Her den anden dag gik det op for mig, at jeg lige nu lever med en hverdag, som I slet ikke kender til. Det virkede pludseligt meget underligt for mig, at jeg driver en blog om mig selv og mit liv, men at I læsere ikke engang ved, hvad jeg står op og tager mig til hver dag.

Som i sikkert ved, har jeg ved siden at mit arbejde med Queen Of Scandinavia, Preferred Models og JUST FINE, studeret journalistik. Det var derfor, at jeg indtil maj sidste år boede 1,5 år i Odense. I forbindelse med journaliststudiet skal man et år i praktik på et dansk medie. De af jer der kender andre, som læser journalistik, ved måske, at det er en ret hektisk affære, det der med at finde en praktikplads. Internt i branchen kaldes dagen hvor man indgå praktikaftalerne for “panikdage” – meget sigende.

Til panikdag i august sidste år var jeg så priviligeret at få tilbudt en praktikplads hos flere forskellige medier herunder TV2. Jeg valgte dog at følge mit kritiske, nysgerrige og grænsesøgende hjerte, og takkerede derfor ja til en praktikplads på Danmarks mest udskældte medie Ekstra Bladet.

Yep. Det er der, at jeg lige nu bruger det meste af min tid. Der er delte meninger om det tabloide nyhedsmedie, og som praktikant har jeg slet ikke i sinde, at skulle forsvarer eller diskutere for og imod Ekstra Bladet. Jeg kan bare konstatere, at det er et meget lærerigt sted at være.

De første tre måneder var jeg på kriminalredaktionen, og det har jeg været rigtig glad for. Det er et stofområdet, langt fra det mit arbejdsliv ellers har budt mig, men ikke desto mindre er det netop det område, som interesserer journalisten i mig mest. Det har været enormt spændende og lærerigt at dække alt fra rocker- og drabssager, til sager om drabsforsøg, grov vold og voldtægt.

Lige nu er jeg en del af Ekstra Bladets dokumentar redkation, som producere dokumentarserien “Jagten,” der lige nu kører på TV3. Jeg er lige startet, men er sikker på, at det også bliver et rigtig spændende og lærerigt forløb.

Til februar starter min veninde Amanda også i praktik på Ekstra Bladet, og så bliver det endnu hyggeligere at gå på arbejde.

Nu ved I så lidt mere om hvad jeg laver til daglig lige for tiden. 😉

// Josephine

Comments


bottom of page