top of page

BILLEDER FRA MIN 30 ÅRS FØDSELSDAG

Når toastmasteren må hive folk væk fra dansegulvet og tilbage til deres pladser, fire gange inden desserten er serveret, så ved man, at det har været en god fest! I hvert fald var det lige præcis sådan jeg drømte om, at min 30 års fødselsdag skulle være.Jeg synes, at det er så uhyggeligt at blive 30! Ikke fordi det er uhyggeligt at blive ældre, men fordi det skrammer mig, hvor hurtigt tiden går. Jeg føler jo, at det var i går jeg stod i 15cm hæle og dansede på byens natklubber til den tidlige morgen (og hold op hvor var det sjovt!!) .. og nu her 10 sekunder senere, er jeg gift, har et barn og fylder 30. What?


Desværre er det svært at ændre på livets hastighed, og jeg har derfor bare besluttet, at jeg må sikre mig, at jeg får så meget ud af tiden som overhovedet muligt. Derfor var valget heller ikke svært, da jeg overvejede om jeg skulle give mig selv en flot materialistisk 30 års fødselsdagsgave, eller om jeg skulle bruge pengene på at invitere alle vennerne til (abe)fest.. Og jeg har ikke fortrudt det ét sekund.Teamet var 'nyt årti'-fest og jeg havde inddelt gæsterne i tre grupper: 50'erne - 70'erne og 90'erne. Det var fantastisk at se, hvordan alle havde gjort sindssygt meget ud af deres udklædning, og det gav noget helt genialt ekstra til stemningen.


Jeg havde i invitationen gjort det klart, at der ikke var tale om 'fin middag,' men om at vi skulle danse, drikke drinks og have det sjovt. Derfor havde jeg også anrettet en stor bowle med is, gin, vodka og sodavand på hvert bord, så man udover det vin, der blev serveret til maden, kunne blande sig nogle sjusser undervejs igennem tidsrejsen (.. og så åbnede den lækreste cocktailbar fra min ven's firma: Bar Mobil senere på natten.)


Vi startede i 50'erne med musik fra Elvis og Chuck Berry under forretten, inden vi alle måtte op på stolene, tælle ned og hoppe ind i det næste årti - nytåret blev selvfølgelig skudt i gang med bomberør og guldglimmer an mas.


I 70'erne stod den på hovedret og musik fra Earth, Wind & Fire, Kool & The gang og Bee Gees. Undervejs var der flere af mine søde venner, der lavede nogle indslag, Andreas præsenterede en 'udfordre-hat,’ som der var prestige i at have på, og som man kun kunne få fingrene i, ved at udfordre den person, der havde hatten i en valgfri disciplin. Det kom der også mange sjove indslag ud af. Og så havde jeg selv hyret en dragqueen til at komme og underholde os med en omgang fræk bango.


Da vi igen stod på stolene og sprang ind i 90'erne med endnu en omgang guldglimmer og til lyden af Britney Spears '...Baby One More Time' var vi alle sammen rigtig godt kørende. Desserten dansede vi os igennem, og så ramte hele festen dansegulvet til en sidste omgang guldglimmer og lyden af i dag. Min gode ven Kenneth, der også var DJ til vores bryllup i Italien, sørgede for at musikken spillede lige til folk ikke længere kunne stå på fødderne. (Bogstavligtalt.. Jeg endte selv med at danse så meget, at jeg fik inflammation i mine hæle, så jeg ikke kunne gå i 2,5 uge og måtte på hospitalet til røngten, fordi min læge frygtede at jeg havde brækket noget.. Hello 30!?)

Jeg er simpelthen så taknemlig for, at alle gav den gas på den måde - så er det alt den energi, man lægger i sådan en fest, værd. Festen blev holdt hos min ven Ronaldo, der har selskabslokaler flere steder i Storkøbenhavn, og som laver hamrende lækker mad.


Lokalet havde jeg selv pyntet op med de fedeste ting fra festgear, og det gjorde virkelig en kæmpe forskel. Jeg havde bestilt nogle 'glimmer festtæpper' til at hænge på vægen bag dj-pulten og baren, og det gav virkelig et fedt udtryk. Det aller bedste var de 100 chrome helium balloner, som jeg havde bestilt. Jeg kunne ikke nå at 'puste' dem op på dagen, men heldigvis havde festgear mega hurtig levering af et produkt, der hedder FlyLux, som jeg blev kæmpe fan af. En lille klat af det i hver ballon, inden der kommer helium, og så flyver de altså i flere dage - i modsætning til de der 6-9 timer. Genialt, at man så slipper for at stresse med at pynte op på selve dagen.

I det hele taget bare sådan en aften, jeg godt gad opleve én gang til. - og en ting er helt sikkert. Det er ikke sidste gang, jeg holder udklædningsfest.


// Josephine

Comments


bottom of page