top of page

VILLA-GUIDE TIL KOH SAMUI

Igennem 2,5 måned nød vi sandet, vandet og palmerne på den ø lille Koh Samui i Thailand. Undervejs boede vi i forskellige villaer rundt på hele øen og her er min guide med links til de forskellige huse.


2,5 måned på en lille ø som Koh Samui kan lyde af lang tid - særligt hvis man er glad for mange nye oplevelser og eventyr, men trænger du til at slappe af og genoplade batterierne, lever du som digital nomade - eller skal du lige som os, på barselstur / ferie med børn, så er det en genial destination.


Thaierne er de sødeste, vejret er fantastisk, maden er fortryllende og det er hamrende nemt med en international lufthavn. Derudover var det vigtigt for os, der rejste ud af Europa første gang med en baby på 4,5-7 måneder, at der var et hospital af international standard i nærheden, skulle uheldet være ude. (Det var det heldigvis ikke - men better safe than sorry.)

Igennem vores 2,5 måned på Koh Samui boede vi i en række forskellige villaer forskellige steder på øen, inden vi sluttede turen af med seks dage på et resort. For os fungerede det virkelig godt at bo i villaer, hvor vi havde meget mere plads end et hotelværelse, egen pool, køkken og vaskemaskine.


Mad bestilte vi med levering til ingen penge (15-30 kr inklusiv levering for et måltid) og så havde vi rengøringshjælp inkluderet. Fælles for alle villaerne er, at de primært bruges til udlejning og altså ikke er 'private hjem' selvom de bookes igennem airbnb. Her er en kort gennemgang med links til de villaer, som vi boede i:


Ps: Vi bookede villaerne i en corona-tid, hvor det var muligt at få rabat de fleste af stederne. Nedenstående links viser priserne, som de er i dag, men det kan altid betale sig, at skrive og spørge efter lidt "jeg booker i god tid" - "jeg booker last minute" eller mængde -rabat.


NR. 1 - VILLA ALBA


Villa Alba var vores første hjem på Samui, og dannede rammerne om både jule- og nytårsaften. Det er en dejlig villa, hvor alt fungerede, men ikke en 'luksus' villa.


Villaen ligger på Samui's østkyst, med en flot udsigt udover palmeskov og havet. Belligenheden er super god med kun syv minutters gang til stranden og flere gode restauranter.


Den store veranda foran villaen blev vores primære opholdssted, fordi den lå i skyggen og vi kunne nyde en kølig brise fra havet, når vi sad der. Værelserne er store, lyse og rummelige, mens badeværelserne er indrettet med sorte fliser fra gulv til loft, og derfor bliver meget mørke.


Rengøring og have/pool-pasning var inkluderet i prisen, og Moritz, der lejer stedet ud var super sød og hjælpsom. Rul igennem galleriet ovenfor, for at se alle billederne fra Villa Alba.

NR. 2 - VILLA BAYA NEYA


Skulle jeg slå mig ned og bo fast på Koh Samui, så ville jeg elske at bo i Villa Baya Neya. Jeg har aldrig nogensinde boet et sted, der var så velindrettet og rent - noget jeg må indrømme, at jeg går meget op i, når jeg checker ind nye steder.


Isabelle der lejer stedet ud, bor selv på samme adresse, i en stor villa med sin mand, og har derfor hele tiden selv øjne på rengøring og vedligeholdelse. Den lille private oase har en smuk udsigt over det nordøstlige hjørne af Samui, og er derfor godt placeret midt i øens expat-område.


Villaen har et dejligt soveværelse, et dejligt badeværelse, et ekstra toilet, walk in closet og en lille stue, der hænger sammen med det åbne- og meget velfungerende køkken. Foran køkkenet er en dejlig overdækket terrasse, der rammes af en kølig brise fra havet, og hvor vi derfor brugte rigtig mange timer.


På bagsiden af villaen ligger den private pool i en lille gård. Poolen er ikke særlig stor, men den fungerede fint til vores behov.


For os var det her virkelig et af de steder, hvor vi slappede aller bedst af. Det var skønt med flere 'zoner' i villaen, så man kunne opholde sig forskellige steder, Det eneste minus er, at villaen ligger så højt på bjerget, at der ingen ting er i gå afstand. Bor du her, er du altså nødsaget til at have en bil eller scooter for at komme omkring - det anbefales egentlig de fleste steder på Koh Samui, men særligt her, er det et must, hvis du vil ud og handle eller spise. Vi gik ned af bjerget et par gange, men det er virkelig en hård tur, når man skal op igen. (Godt levering af takeaway og dagligvare er så billigt i Thailand ;-))


Rul igennem galleriet ovenfor, for at se alle billederne fra Villa Baya Neya.

NR. 3 - VILLA INDUBLUE INDUBEACH


InduBlue Indubeach på den vestlige kyst var vores første villa direkte på stranden. Det var fantastisk at opleve Koh Samui fra en ny vinkel - og nu med direkte udsigt over den smukkeste solnedgang. Standen var medium-badevenlig, men til gengæld havde vi den skønneste infinity pool.


Villaen er i to etager med et soveværelse på hver etage, og har yderligere to værelser liggende bag ved 'hovedhuset'. Alle soveværelser har eget badeværelse, og plads til opbevaring, så det er et ideelt sted, hvis man er flere par afsted på tur sammen. Vi var 'bare' os tre, og havde dermed rigeligt med plads at bolte os på. Det var skønt!


Med til villaen følger en kvinde, der kommer hver dag for at gøre rent og ordne vasketøj. Hun var vanvittigt sød og tog selv intiativ til at lege med Louie, så vi kunne spise frokost eller nyde en halv time i solen for os selv. Det var virkelig vidunderligt, og Louie elskede hende! For bare 20 kr, kunne man også få hende til at lave morgenmad, med de varer man selv havde indkøbt. Det benyttede vi den dag Andreas havde fødselsdag, og det var super lækkert.


Den vestlige kyst er mindre befolket end den østlige, men ned langs stranden lå 4-5 virkelig hyggelige små restauranter, der serverede fantastisk mad. Den ene af restauranter lavede vi en særlige aftale med, så de dagligt kom og leverede frokost hjem til os i villaen. I Thailand kan alt lade sig gøre - de er simpelthen så søde.


Helt klart en fantastisk villa i et dejlig uspoleret område, hvor man kan gå nogle dejlige ture langs stranden.


Rul igennem galleriet ovenfor, for at se alle billederne fra Villa InduBlue.

NR. 4 - COCONUT VILLAS (DEN ENESTE 'VILA' JEG IKKE KAN ANBEFALE, MEN...)Den her villa vidste vi godt, ville være den mindst luksuriøse på turen. Vi bookede den for at have et lidt mere budgetvenligt ophold, men selvom forventningerne ikke var høje, blev vi vanvittigt skuffede.


Desværre var stedet i en virkelig dårlig stand, og det var tydeligt at se, at det havde stået tomt og uberørt i de år, hvor der var corona. Yderligere lå stedet klemt inde mellem hovedvejen og en anden meget faldefærdig bolig, så der var enormt meget støj og støv.


Til gengæld var området virkelig fantastisk, og klart et af de steder, som vi godt kunne finde på at tage tilbage til en dag. Den nordlige kyst på Koh Samui har nogle fantastiske strande, et hav af skønne strandbarer og restauranter og er samtidig tæt på flere seværdigheder.


Næste gang ville jeg bare booke villaen her: Kya Beach Samui. (Den villa har jeg ikke boet i og kan derfor ikke som sådan anbefale den, men vi gik forbi den og kiggede ind udefra, og det så virkelig dejligt ud.)

NR. 5 - OASIS SAMUI


Den her villa var fantastisk. Helt ny, lys, ren, velindrettet og med masser af plads. Uanset hvor man kiggede hen, var der en fantastisk udsigt over enten bjerge og bakker, eller palmeskov og havet. Her følte vi os virkelig hjemme, og virkeligheden matcher billederne 1:1.


Med til villaen fulgte rengøring et par gange om ugen, og så var der mulighed for, at vi selv kunne vaske tøj. Villaen ligger remote, så der er behov for enten scooter eller bil, når du bor her, men til gengæld er det tæt på et dejligt område med flere gode restauranter på østkysten.


Jeg har absolut intet dårligt at sige om den her villa - den eneste udfordring kan blive, at der er solgt et projekt ind i et skovområde tæt op af villaen, så man kan forestille sig, at der vil komme en del støj fra byggeriet på et tidspunkt. Indtil da er det her bare en perle.


Rul igennem galleriet ovenfor, for at se alle billederne fra Oasis Samui.


NR. 5 - VILLA BAAN MIKA

Baan Mika, der ligger nordøst på øen, var klart den mest luksuriøse villa vi boede i på turen. Her træder man ind i et lille stykke af Thai-paradis, og får noget der minder om et mini-luksus-resort helt for sig selv.


Værelserne, badeværelser og opholdsstuerne er hyggeligt indrettet i gode materialer og fyldt med smukke detaljer. Udendørsarealer er enormt smukke, både i dagslys, når man kigger udover havet, men også når mørket falder på, og pool og palmer lyses op.


Det som gør stedet ekstra fantastisk er det team af fem 'service staff,' der er tilknyttet villaen. De sørger for at alt spiller - og på den der helt fantastiske måde, hvor de yder den bedste service og samtidig formår at være helt usynlige, så man stadig har en fornemmelse af totalt privatliv.


En privat kok er inkluderet i prisen, man skal bare selv betale for råvarerne. Kokken er virkelig sød og hun laver vanvittigt god mad - særligt hendes thairetter er vilde, men de ønsker vi havde til mere international mad lavede hun også helt perfekt.


Stranden er medium-badevenlig, men villaen ligger ikke langt fra rigtig dejlige badestrande. Det er helt klart en perle, som jeg godt gad tilbage til!

Se alle billederne fra Baan Mika ved at bladre i galleriet.
NR. 6 - VILLA ZENDACHA

Billederne taler vidst for sig selv - den her villa er crazy! Smukkere sted skal man lede længe efter - og her er plads nok til et helt fodboldhold. Villaen ligger bygget ind i klipperne, og har en vanvittig udsigt udover regnskoven med havet i horisonten.


Villa Zendacha byder både på udendørs yoga-studio, meditations lounge, bordtennisrum, hjemmebiograf, massagerum, fem soveværelser, en stue og et stort køkkenalrum. Det hele er forbundet af et kæmpe udendørsareal, der centreres omkring poolen og den skønne terrasse.


Alt fra byggestil til indretning er imponerende, den eneste minus ved boligen er location. Villaen ligger 'in the middle of no where' og ret højt på et bjerg, så det kræver en bil med firehjulstræk at komme frem. Her nede på den sydlige del af øen fungere leveringsapps heller ikke, så du skal selv ud og kører for at hente mad og dagligvarer.


Rul igennem galleriet ovenfor, for at se alle billederne fra Villa Zendacha.


NR. 7 - SALA SAMUI CHOENGMON BEACH RESORT

Vores første møde med Sala Choengmon (ikke at forveksle med Sala Chaweng) var da vi boede i Villa Baya Neya. Ejeren Isabel anbefalede, at vi købte et dagspass til hotellet, og vi nød deres strand, restaurant og poolområde så meget, at vi fik lyst til at booke hotellet et par dage.


Stort set alle værelserne (med undtagelse af den billigste kategori) har egen lille pool og have. Det var vigtigt for os, at vi kunne være "ude" hjemme, og derfor fungerede sådan et hotelværelse rigtig godt for os. Stranden er en af de bedste vi oplevede på Koh Samui, og både deres morgenmadsbuffet og personale får 5 ud af 5 stjerner!


Skal jeg tilbage til Koh Samui, ville jeg helt sikkert booke et par dage her igen. Serviceniveauet er virkelig i top, omgivelser er sindssygt smukke og der er en fed følelse af afslappet luksus og masser af plads til privatliv. Langs stranden ligger der et par enkelte gode, lokale restauranter og et ekstra lille bonus er, at det er helt ok at bestille mad udefra med levering, hvis man ønsker det..


Rul igennem galleriet ovenfor, for at se billederne fra Sala Choengmon.
Det var listen over de steder vi boede på Koh Samui. Smid endelig en kommentar, hvis du ender med at booke noget af det samme. Vil så gerne hører, om det stadig er lige så skønt.

1 Comment


Guest
Jun 03, 2022

Hej Josephine

Dejligt at læse/se hvor I boede, sikke nogle skønne steder! jeg er nysgerrig på hvilken badestrand I var mest begejstrede for som børnefamilie og måske også med lidt større børn som bader selv? Du nævner også et særligt expat område, hvilket område er det? Mvh Helle

Like
bottom of page