top of page

GET INSPIRED BY // SONJA DAVIDSEN
Hun er kun 21 år, men kan allerede skrive jobbet som model, designer og ejer af sit eget sucessfulde undertøjsbrand, OW Intimates, på CV’et. Hun beskriver sig selv som spontan, nysgerrig og en pige, der altid er klar på en udfordring. I denne månedsudgave af ‘get inspired by‘ skal I møde den hårdtarbejdende, smukke og super inspirerende Sonja Davidsen.

Nogen vil måske kalde mig en dårlig taber og en nørd, fortæller Sonja Davidsen, da hun bliver bedt om at sætte flere ord på sig selv.

– Hvis jeg først interessere mig for noget, så stopper jeg ikke med at læse om emnet til jeg ved alt, der er at vide, fortæller hun.

Den smukke model sidder selv og koder apps og hjemmesider i sin fritid og den ihærdighed og evne til at fordybe sig grundigt i de ting, der interesse hende, har også været medvirkende til, at hun i dag kan kalde sig succesfuld iværksætter. Men selv om hun er grundig, er der ting, der er kommet bag på Sonja Davidsen undervejs i hendes iværksætter karriere.

– Havde jeg vidst hvilke udfordringer jeg ville møde, var jeg nok aldrig startet. Jeg tror, at charmen for de fleste iværksættere er ikke at kende alle svar på forhånd, men finde dem hen af vejen. Dette er en rejse jeg nyder, men jeg tror, at tanken om en 80 timers arbejdsuge kan tage pusten fra de fleste, fortæller hun og fortsætter:

– Jeg tror, at det er vigtigt, at man har passion for det man laver, så man ikke mærker tiden.

Inden Sonja Davidsen tog springet og startede sin egen virksomhed, arbejdede hun som model, med jobs i hele verden.

– Jeg har rejst som model siden jeg var 17 år. Faktisk startede hele denne “rejse” i Queen Of Scandinavia, hvor jeg jo var så heldig, at du Josephine Helbrandt, gav mig chancen for at være med. Efterfølgende blev jeg opdaget af et modelbureau, der gav mig modeljobs i mange forskellige lande, bl.a. Italien, USA, Kina, Tyskland, Grækenland og Tyrkiet, fortæller hun.

Efter fire år som model, var det tanken om en fast base og muligheden for ikke at være afhængig af andre, der lokkede Sonja Davidsen ud i hendes iværksætter-eventyr.

– Efter at have rejst fire år som model, ville jeg gerne kunne forene min interesse for mode med et arbejde bagved kameraet og ikke være afhængig af at skulle gå til model castings i nye byer hver måned. Det har altid betydet meget for mig, at kunne bestemme over min egen hverdag, og det kan til tider være svært som model, siger hun.
KYLIE JENNER I OW INTIMATES

På trods af 80 timers lange arbejdsuger, har den unge iværksætter aldrig fortrudt, at hun sprang ud som selvstændig.

– Det har jeg bestemt ikke. Der er ikke en dag som er ens og det er en rigtig god måde at udvikle sig på. Jeg føler, at jeg bliver klogere hver dag, lærer noget nyt og får nogle erfaringer med mig, som man ikke kan læse sig til, siger hun.

Indtil nu har det hårde arbejde båret frugt. Undertøjet sælges i hele verden, gennem store portaler som Nelly.com, og bæres af store internationale stjerner som Kadashian-søsteren Kylie Jenner. Skal Sonja Davidsen komme med sit bedste råd til andre, der drømmer om at starte deres egen virksomhed, er hun ikke i tvivl:

– Sørg for ikke at have personlig ulighed i dit liv, så du kan fokusere 100 procent på din forretning. Fokuser på det du er god til og find samarbejdspartnere til at hjælpe dig med de ting, du er mindre god til, siger hun.

Er drømmen er starte dit eget undertøjsfirma, ligesom Sonja Davidsen, er meldingen også klar fra den smukke iværksætter:

– Don’t! Find en anden niche for OW Intimates er og kommer til at være endnu sværere at konkurrerer med i fremtiden, haha, siger hun og fortsætter:

– Ej mit bedste råd må være at finde en god leverandør/producent, som du stoler på, og som du ved kan leverer hver gang. Bestil mange prøver hjem inden du ligger en ordre. Find nogle samarbejdspartnere og en investor til at hjælpe med at sætte gang i projektet, fortæller hun.

SONJA DAVIDSEN: DET VIGTIGSTE ER AT VÆRE GLAD

Udover at være godt i gang med at skabe sig selv en lukrativ forretning, så nyder Sonja Davidsen også sit nye liv som selvstændig, og netop dét med at nyde livet, er det vigtigste får det unge multitalent.

– Det vigtigste for mig er, at jeg er glad for det jeg står op til og beskæftiger mig med hver dag, understreger hun.

Af samme årsag tænker hun ikke meget over, hvordan fremtiden ser ud.

– Det er svært at sige, hvor jeg er om 5 år. Jeg prøver, at tage en dag af gangen og leve i nuet. Man ved jo aldrig hvad fremtiden bringer. Arbejdsmæssigt håber jeg, at jeg udvider mig brand, har åbnet nogle OW shops og at kendskabet til mærket er bredt til flere kontinenter, siger hun.

OW INTIMATES
// Josephine

Kender du – eller er du selv – en inspirerende kvinde, som du mener bør være månedens “get inspired by”? Så send mig en mail med din historie: Josephine@helbrandt.dk 🙂

Følg min blog: Facebook her Bloglovin her Instagram her Snapchat: Jhelbrandt

Comments


bottom of page