top of page

MINE OVERVEJELSER: FORDELE OG ULEMPER VED ET BRYLLUP I UDLANDET
Den helt store kærlighed-ferie er gået i gang, og vi er ankommet til Milano. Hvis du læste med på bloggen i går, så ved du at vi er taget afsted for at besøge vores kommende bryllups-location. Hvis alt er som på billederne, så bliver det i hvert fald dér, at vi næste år skal sige ja til hinanden og fejre vores bryllup.

De første to dage her i Italien er vi checket ind på et hotel lidt nord for Milano, hvor vi bare skal slappe af (så meget som sommerfuglene i maven nu tilladder det,) inden vi i morgen tager lidt mere nord, for at besøge vores kommende wedding-venue. Det har altid været min store drøm at holde mit bryllup i Italien, og til mit held så var Andreas heldigvis mindst lige så vild med ideen, da jeg foreslog det, kort efter at havde friet til mig.

Men.. Da vi så begyndte på planlægningen af vores kærligheds-bryllup, så gik det også hurtigt op for os, drømmen om et bryllup i Italien ikke kun er fyldt med positive gevinster, men også rummer nogle ulemper, som man i hvert fald skal overveje og tage højde for, når man beslutter sig for hvor man vil giftes.

I stikordsform har jeg forsøgt at ridse nogle af fordelene og ulemperne op ved et bryllup i udlandet, måske til brug for andre, der står i samme situation som os, og lige nu er ved at overveje hvad eller måske nærmere hvor, der er det rigtige for dem.

FORDELE VED ET BRYLLUP I UDLANDET

– Risikoen for regn på din bryllupsdag er meget mindre og solgarantien meget højere.

– Når dine gæster skal ud og rejse stiger humøret og forventninger automatisk, og det giver grobund for en endnu sjovere bryllupsfest.

– Et udenlandsbryllup betyder, at I kan spise middag under åben himmel.

– Der er ikke samme behov for pynt, når du allerede er omkranset af eksotisk natur, oliventræer og palmer.

– Mad er vin vil ofte være billigere end i Danmark.

– Til et bryllup i udlandet tager gæsterne ikke ud og hjem samme dag, det giver altså sig selv at brylluppet varer længere og strækket sig over flere dage.

ULEMPER VED ET BRYLLUP I UDLANDET

– Du skal tage stilling til hvem der betaler hvad. Når du holder bryllup i Danmark er det givet at gæsterne selv betaler for transport til og fra festlighederne, men når der pludselig kommer flybilletter, taxature og overnatninger med i planen, hvem betaler så?

– Du kan umuligt selv være lidt så meget nede i hver eneste detalje omkring brylluppet, når det holdes i udlandet.

– En dansk folkekirke er for mange det ultimative sted, at sige ja til hinanden, men det bliver svært, hvis du vil giftes i Italien.

– Ved et bryllup i Danmark skal du blot ringe til kirken eller kommunen og så kan du blive viet. Det er noget mere besværligt at blive viet i udlandet, så det kræver meget mere planlægning og så er det heller ikke gratis, som det ellers er når man bliver gift i Danmark.

– Der kan være nogle gæster, der ikke har lyst til at rejse, og som derfor ikke deltager i jeres bryllup.

– I udlandet kan det være svært – måske endda umuligt at finde en DJ, der har samme musiksmag som dig, og som kan diske op med gode danse hits hele natten.

Comments


bottom of page