top of page

MINE REJSETIPS TIL BJERGBYEN DALAT

Efter fire måneder i skønne men også hektiske og meget varme Ho Chi Minh City er det en sand fornøjelse at være landt i bjergbyen Dalat, hvor temperaturen er faldt til 23 grader og naturen fylder mere end scootere og bilos.

Foran os ligger fire ugers rejse gennem Vietnam og efter et langt ophold i landets største by, passer det perfekt at starte rejsen her. Vi nyder særligt de lavere temperature, den friske luft og den smukke natur. Tænk igen at kunne gå rundt udenfor i mere end 5 minutter uden at være helt svedig 😉

Dalat minder mere om Europa end Asien, og for en kort stund føler vi, at vi får et lille stykke af den danske sommer. Duftende grantræer, farverige blomster og nyplukkede jordbær minder os en lille smule om hjem.

MINE REJSETIPS TIL DALAT

Skal du selv besøge Dalat, har jeg et par tips, der forhåbenligt kan hjælpe dig, når du skal planlægge din tur. Mit første og bedste tip er at bo uden for byen. Selve Dalat er ikke nogen særlig spændende by, det er naturen omkring, der gør området et besøg værd.

Vi boede på Terracotta Resort, som har en shuttle bus, der kører indtil byen tre gange om dagen. Hotellet ligger i de smukkeste omgivelser ned til en flot sø omkrenset af smuk natur. Værelserne er lidt mørke, men da det ikke er der, du skal opholde dig mest, gør det ikke noget.

HER SKAL DU SPISE: An Cafe ligger tæt på Dalat centrum og er en lille urban cafe, der servere lækre vietnamesiske retter til ingen penge – under 30 kroner pr. ret. Der er flot pyntet med grønne planter og krydderurter over det hele, og personalet er både super hjælpsomme og imødekommende. Prøv også deres lækre friskpressede juice til 15 kroner for en hel flaske.

63bis Ba Tháng Hai, Phường 1, Thành phố Đà Lạt, Lâm Đồng 670000, Vietnam


Ganesh Indian Restaurant er en super god indisk restaurant, der ligger med god udsigt udover byen og det lokale marked. Maden er virkelig lækker og både ejeren og hans personale er super service minded og sørger på en behagelig måde for, at du intet mangler.

1 Nam Kỳ Khởi Nghĩa, Phường 1, Tp. Đà Lạt, Lâm Đồng, Vietnam

Primavera Italien Restaurent servere pizza, som du kun troede, at du skulle smage i Italien. Fra den store stenovn serveres de lækreste sprøde pizzaer til kun 45 kroner, mens du kan nyde et glas lokal Dalat Vin (Vang Dalat) til under 10 kroner for et glas. Restaurenten føles hjemmelig og rar, og personalet er super smilende og glade.

24 Trương Công Định, Phường 1, Tp. Đà Lạt, Lâm Đồng, Vietnam
DET SKAL DU OPLEVE: Under vores besøg i Dalat prioriterede vi ikke, at tage en af de mange ture ud af byen for at se et vandfald, produktionen af risvin eller et besøg i en (turistet) minoritets landsby. I stedet blev vi i Dalat og nød nogle gode gåture ud fra vores hotel og rundt i Dalat by. Derfor handler mine oplevelses-tips om, hvad du skal se inde i byen! 🙂

– Dalat Flower Park er et besøg værd, hvis du har lyst til en gå en tur blandt smukke omgivelser og se på nogle flotte blomster. Forvent ikke det vildeste syn, men nyd en smuk sommerdag iblandt farverige blomster og smukke sommerfugle, mens du spiser en is.

– Gå til gudstjeneste i en af de mange kristne kirker. Befolkningen er virkelig imødekommende, og det er sjovt at se, hvor forskelligt kristendommen fylder og bruges i forhold til der hjemme.

– Det store marked. Selvom der ikke er meget at købe, er det stadig sjovt at opleve det store marked, der foldes ud i Dalats gader ved solnedgang. Der er ikke det, du ikke kan købe – men de fleste ting, vil du nok helst være for uden. Jeg fik shoppet nogle søde jordbær og friske fersnker. Lige præcis de to frugter som jeg efter fire måneder i Vietnam savner aller mest hjemmefra. Dalat er det eneste sted i Vietnam, hvor jordbær kan gro, og derfor er de også stort præsenteret blandt de mange frugtboder på markedet. Sørg for at smage et bær inden du køber, og betal ikke mere end 35.000 Dong for 1/2 kilo.

DET SKAL DU IKKE BRUGE TID PÅ: – Drop “crazy house” som alle turistbureauerne ellers skiltre med. Det er virkelig et ligegyldigt sted. – Hvis du ikke før har set et gammelt tog, er det sansynligvis en sjov oplevelse at besøge Dalat Train Station, men mere er der heller ikke i den attraktion.

Jeg håber, at mine tips kan hjælpe dig til den bedst mulige oplevelse i Dalat 🙂

// Josephine

Følg min blog: Facebook her Bloglovin her Instagram her Snapchat: Jhelbrandt

Comments


bottom of page