top of page

MY 5 FAVORITE TRAVEL APPS
Jeg elsker at rejse – og jeg gør det meget. Derfor er 50 procent af mine app’s på telefonen også rejseapps. Jeg elsker de små mobile programmer, det kan gøre min rejse sjovere eller mere unik. I dag vil jeg dele mine nuværende fem favorit app’s, som forhåbenligt også kan være med til at gøre din næste rejse endnu bedre.

MAPS ME

Alle har prøvet at stå med et fysisk turistkort og dreje det tusinde omgange om sig selv for at finde ud af, hvor man selv er, og hvor man skal hen. Det kan være charmerende med det fysiske kort, men det er ikke altid praktisk, og hvis man gerne vil have noget ud af tiden, når man rejser, så kan det være dejligt med et lidt mere retvisende kort, der både kan fortælle dig hvor du er og vise dig vejen, til der hvor du gerne vil hen.

Maps Me er et kort du downloder til telefonen, og som virker selvom du ikke er på internettet. Når du så er wifi på hotellet, kan du indtaste forskellige punkter på kortet, som du gerne vil besøge. Herefter kan du altid uanset hvor du befinder dig – og uanset om du er på nettet eller ej, få hjælp til at finde der hen. Ret genialt.

TRIP ADVISOR

Klassisk rejseapp, men det gør den ikke mindre genial. Jeg har altid Trip Advisor-appen liggende på min telefon. Den kræver godt nok en internetforbindelse, men har du det, så er du også sikret de absolut bedste tips til den by, hvor du befinder dig. Trip Advisor er en af verdens største rejseapps med flere millarder anmeldelser af alt fra de bedste hoteller, til de bedste oplevelser i lokalområdet og de aller bedste spisesteder.

Følger du anbefalingerne på tripadvisor, så har du de aller bedste forudsætninger for at få de bedste oplevelser. Da jeg selv rejste på Sri Lanka sidste år, kom vi til en by hvor maden var helt elendig. Vi gik på dårlige restauranter tre dage i træk, inden jeg hev tripadvisor op af lommen og fandt frem til nogle af byens små perler. Resten af tiden i den by spiste vi helt fantastisk mad.

UBER / GRAB

Taxachauførre i udlandet har det med at kører omveje eller presse priserne op på et urimeligt højt niveau så snart de fornemmer at du er turist. Derfor har jeg altid både Uber-appen og den asiatiske version GRAB downloaded på min telefon. Begge apps fungere på samme måde. Du indtaster hvor du skal hen og inden turen går i gang, ved du hvad den vil koste og hvad tid du kan være fremme på din slut destination.

Oplever du dårlig kørsel, en uhøflig chauffør eller andet det gør din tur utilfredsstillende, så anmelder du blot hændelsen til enten Uber eller GRAB, som begge har en fuldstændig fantastisk service funktion, og så får du ofte dine penge tilbage. Det ved chaufførerne naturligvis, og derfor vil ofte opleve meget bedre service end i en taxa.

VOICE TRANSLATOR

Der er stadig rigtig mange lande, hvor det er svært at kommunikere med lokalbefolkningen på engelsk. Det kan være hamrende charmerende og eksotisk, når man virkelig føler, at man er kommet til en anderledes verden, end den man kender hjemmefra, men det kan også være vildt irriterende, hvis man står i en situation, hvor man virkelig har brug for at gøre sig selv forstået.

Med Voice Translator kan du indtale en besked til appen på dansk, og så vælge hvilket sprog den skal oversætte dine gloser til. Det virker overraskende godt, og fungere meget bedre end eksempelvis Google Translate.

BEEN

Er du lige så rejselysten som mig og drømmer du om at opleve hele verden? Så er ‘Been’ helt sikkert også din ny favorit app. Den birager ikke til noget på selve rejsen, men fungere som en app der kan hjælpe dig med at holde styr på hvor mange procent af verden, du har oplevet indtil nu.

Det fungere sådan, at du ud fra en lang liste over alle verdens lande, kan udvælge de lande som du allerede har besøgt. Derefter viser appen dig et billede af et hvidt verdenskort og farvelægger de lande, hvor du har været med orange. Det er en sjov måde at huske på hvor man har rejst, og samtidig kan man holde øje med hvor mange procent af verden, man har oplevet indtil nu.

Jeg elsker hver gang, jeg skal besøge et nyt land, og det første jeg gør, når jeg har forladt en lufthavn er at åbne appen og indtaste min nye destination på kortet. (mellemlandinger gælder ikke – du skal ud af lufthavnen ;-))

Comments


bottom of page