top of page

SE BILLEDERNE // JEG VANDT COCKTAIL KONKURRENCEI går var mere end bare end almindelig torsdag. Min veninde Nathalie og jeg blev nemlig kåret til byens bedste cocktailbartendere. Eller næsten… Vi vandt i hvertfald konkurrencen som bedste bartendere til det event vi var til i går.

Cocktail Studio havde inviteret til cocktailtræning og konkurrence på The Jane i København. Først blev vi inddelt i hold to og to, og så viste den dygtige cocktailbartende Adam Borch hvordan man lavede fem klassiske cocktails på den rigtig professionelle måde 😉 Derefter var det på skrift de forskellige holds tur til at komme bag baren og gøre kunsten efter.

Efter fem runder med fem forskellige cocktails blev Nathalie og jeg kåret som vindere. I følge dommerne havde vi lavet de bedste cocktails, der mindede mest om Adams.

De fem cocktails vi lavede var:

Espresso Martini med chokolade twist Den ikoniske Espresso Martini blev opfundet på en bar i Soho i London i 1983, hvor en ung, søvnig model satte sig godt til rette i baren, og bad bartender Dick Bradsell om at lave en cocktail, der kunne kvikke hende op. Dick Bradsell kiggede instinktivt over på kaffemaskinen og på sit udvalg af spiritus. Få momenter senere blev verdens første Espresso Martini til. Daiquiri “I drink to make other people more interesting.” Det er vist ingen hemmelighed at verdensforfatteren og globetrotteren, Ernest Hemingway også var glad for alkohol, og har faktisk fået opkaldt en daiquiri efter sig.

Old Fashioned Den klassiske Old Fashioned har rødder helt tilbage til 1806 i New York og er gennem årene blevet mixet med både rom, whiskey, cognac og bourbon. Den fik for alvor sin renæssance i 2007 som Don Drapers trofaste følgesvend i TV-serien Mad Men.

Whiskey Sour En cocktail, der er næsten lige så gammel som Old Fashioned og kom også til verden til USA og bestod oprindeligt af whiskey, vand, sukker og citron. Cocktailen blev også populær på den anden side af Atlanten i Europa, og har i årenes løb fået tilføjet både bitter og æggehvider.

Tommy’s Margaria Et twist på den originale Margarita, som nogen mener, er cocktailens pendant til Mona Lisa og skulle efter sigende have set dagens lys i 1990’erne på en lille familierestaurant ved navn Tommy.

// Josephine

Følg min blog på Facebook her Bloglovin her Instagram her Snapchat: Jhelbrandt

Comments


bottom of page