top of page

VIETNAMESISK BRYLLUP – DEN MÆRKELIGSTE OPLEVELSE

Jeg var til Vietnanmesisk bryllup i går, og det var den mærkeligste oplevelse nogensinde. Et fuldstændig surrealistisk arrangement. Måske du så lidt med på Instagram eller Snapchat?

Det var en af min venindes ansatte, der skulle giftes – og I Vietnam går man åbenbart ikke så meget op i hvilke navne, der står på gæstelisten til ens bryllup, så hendes tre danske veninder var mere end velkommen til at tage med. Chancen for at opleve et Vietnamesisk bryllup kunne jeg naturligvis ikke sige nej til.

Da vi ankom stod det meget smukke brudepar ved indgangen til den store festsal, for at tage billeder med alle gæsterne. Et kort sekund var det som at blive sendt direkte tilbage til min tid med skønhedskonkurrencer, for så snart vi tråde ud af elevatoren blev vi mødt af fem-seks fotografer og deres kæmpe kameraer.

Da vi havde fået taget billeder, gik vi ind i den store festsal, hvor der allerede var fyldt med gæster rundt om de mange runde borde. Vi blev vist vores pladser og herfra gik alting i et vildt tempo. Så snart vi havde slået bagdelen i stolen blev lystet slukket og til triumferende musik kom brudeparret nu gående ned igennem alle borderne som en anden catwalk, inden de endte på en store scene for enden, hvor der blev skudt med konfettirør, hældt væske udover nogle glas med isomalt, så det dannede et tårn af røg og skåret i en fake kage, der stod til pynt.

Bagefter gentog hele showet sig da først kvindens forældre kom ned af ‘catwalken’ efterfulgt af mandens forældre. På scenen blev der skålet svigerforældrene i mellem, og så var det ægteskab officielt.

Kort efter blev lystet tændt igen, og så startede middags-ræset. Jeg skriver ræset, fordi jeg aldrig før har spist en fem retters middag så hurtigt. Tjenerne havde nærmest ikke sat tallerkenen på bordet foran mig, før han var klar til at fjerne den igen. Samtidig var der fuld knald på vietnameserne, som skyllede øl ned i vilde mængder, mens de legede en drukleg, der gik ud på, at man skiftes til at sige en procentsats, og så skal man drikke den andel af øllen i glasset. Sjovt nok var de fleste mest vilde med 100% 😉 Jeg drak ikke i går, men det var meget fornøjeligt at se de andre piger i kapløb med de lokale.

Mine veninder der har deltaget i vietnamesiske brylluper tidligere, siger at det er helt normalt, at tempoet er skruet så meget i vejret. Bryllupper i Vietnam tager ca. 3 timer og i de timer, skal gæsterne bare have fuld valuta for pengene – ja i Vietnam giver man ikke bryllupsgaver, men alle gæster, der er inviteret betaler et beløb til brudeparret, uanset om de deltager i festen eller ej. Er du inviteret, så betaler du.

Mens vi andre sad og lynspiste vores mad, gik brudeparret rundt til alle borderne og skålede og tog billeder. De sidder slet ikke ned under middagen, men bruger tiden på at gå rundt på fotosafari mellem gæsterne. Taler er heller ikke noget, de gør sig i, men til gengæld var der en række venner og familiemedlemmer, som stillede sig op på scenen og sang en sang. Vietnameserne er vilde med at synge, og selvom de ikke nødvendigvis har de bedste sangstemmer, så holder de sig ikke tilbage. Selvom det ikke altid lyder lige godt, så er det på en måde meget befriende at være blandt mennesker, der er så ligeglade, med hvad andre tænker.

Da middagen var færdig, og så snart sidste tallerken var løftet fra bordet, begyndte personalet at tage dugene af borderne og rydde af, så de kunne gøre klar til næsten bryllup. Vildt mærkeligt at gå fra at sidde og spise, til at der bliver ryddet af og dækket op på ny på under fem minutter.

Mens tjenerne gjorde klar til næsten bryllup inde i salen, stillede bruden sig op for at kaste brudebuketten. Det er ikke noget man normalt gør i Vietnam, så alle de gifte mænd, der ikke helt forstod konceptet stilte sig også op for at gribe. Buketten havnede i min veninde – mandens chefs hænder, så den kunne hun fint tage med hjem som et lille hint til kæresten. 😉

Til sidst stillede brudeparret igen op til photoshoot ved indgangen, og så kunne vi alle sammen få taget et sidste billede inden festen sluttede kun tre timer efter, at vi var ankommet. Surrealistisk oplevelse.

På mange måder virker brylluppet som lidt af et kaos og det er slet ikke sådan jeg drømmer om, at mit eget bryllup skal være. Alligevel var det en virkelig god oplevelse og der var ingen tvivl om at brudeparret var virkelig glade for deres aften og alle gæsterne vi snakkede med var meget stolte af, at vise os hvordan man fejre bryllup i Vietnam. I det helt taget var det en aften med meget glæde.

Da festen sluttede tog vi videre på karaoke bar. Min veninde Maiken havde også fødselsdag i går, og det skulle naturligvis også fejres. Lige da vi ankom til stedet, lignede det mest af alt et farverigt bordel, men da vi kom ind i vores eget lille karaoke rum, blev jeg vildt imponeret over den fine indretning. Der brugte vi alt for mange timer, til vi alle sammen havde sunget stemmerne hæse, og så fortsatte de andre ud i byens natteliv, mens jeg kørte hjem i seng, så jeg kunne være klar til et vigtigt møde her til morgen.

Hvis du nogensinde får chancen for at komme med til et Vietnamesisk bryllup, så lov mig at du takker ja 😉

PS: Note to self.. Stop med at få taget billeder sammen med Vietnamesere. Man ligner pludselig en kæmpe-kvinde.. 😉

Comments


bottom of page