top of page

VILD NATUR OG GOD MAD I BOQUETE, PANAMA

Vores sidste stop i Panama, inden turen gik videre til Costa Rica (vi vender retur til Panama igen senere) var i Boquete. Både Andreas og jeg var enige om at vi trængte til at se nogle smukke strande og slappe af under skyggen fra palmerne, men at vi også gerne ville ud og opleve lidt mere rå natur og gå nogle fede ture i bjergerne, nu hvor vi har en hel måneds fere.

Hjemmefra kunne jeg læse at Boquete er blevet en expat-by for pensionerede amerikanere, der slår sig ned i solen og får mere ud af deres pensionopsparning, end man kan i USA. Den beskrivelse passer godt på byen – men det gør ikke stedet mindre interesant at besøge. (Jeg har lidt fået en forkærlighed for expat-områder, efter vi selv boede i sådan ét i Vietnam.) Det lokale liv blomstre i bedste velgående mellem turistbureauerne og de (virkelig lækre) res tauranter, der servere det bedste mad, vi har spist i Panama indtil nu. (Du er nødt til at prøve at spise fra den mexikanske menu hos Sugar & Spice og de vanvittigt saftige bøffer serveret direkte fra grillen hos La Posada.) På torvet handler de lokale stadig med frugt fra markerne og langs de mange smukke kaffeplantager, går lokale klædt i de smukkeste farverige dragter og passer deres hverdagsliv.

To eller tre nætter i Boquete er nok til at opleve den smukke natur, som omkranser byen. Der er et hav af ture ind i regnskoven som man godt selv kan udforske, men vi bookede en guide og det er jeg rigtig glad for. De lokale er bare bedre til at spotte de eksotiske planter og dyr, og vi gik forbi en masse, som vi aldrig selv havde lagt mærke til.

På dag nummer to i Boquete tog vi på turen. ‘The Hanging Bridges,’ som er en trekkingtur langs trækronerne i regnskoven, hvor turen går gennem bjergsiden og over seks hængende broer. Den højeste af broerne var 75 meter over jorden, og med tenderende højdeskræk var det lige noget der skulle sluges – men det var samtidig den fedeste oplevelse og udsigten var fantastisk!

コメント


bottom of page