top of page

GET INSPIRED BY: CHRISTINA MIKKELSEN

For mange piger vil det altid kun forblive en prinsessedrøm, men for Christina Mikkelsen blev drømmen til virkelighed, da hun i 2012 vandt en international skønhedskonkurrence. Nu er hun udvalgt til at repræsentere Danmark ved Miss Universe 2016, og derudover har hun lige startet sin egen virksomhed.

I denne måneds ‘get inspired by’ fortæller Christina om, hvordan hun altid arbejder benhårdt for at nå sine mål, ligesom hun kommer med sine bedste tips til, hvordan du får succes med det, som DU drømmer om.

Christina Mikkelsen beskriver sig selv som en drengepige, men hvordan hænger det sammen, når man dyrker skønhedskonkurrencer på højt niveau og lige har åbnet sin egen skønhedssalon?

Udadtil virker jeg nok meget piget. Jeg har langt blond hår, går ofte i stiletter og gerne en fin kjole, men det er jo bare mit ydre. Jeg vil eksempelvis langt hellere drikke øl en cocktails, og jeg synes, at det er meget sjovere at spille playstation med gutterne end at snakke gossip med tøserne, forklarer hun.

Jeg selv har kendt Christina Mikkelsen i mange år, og jeg har altid oplevet hende som en pige, der vil have noget ekstra ud af livet, og som altid har kæmpet for at nå sine mål. Første gang jeg oplevede Christina Mikkelsens målrettethed var, da jeg i min tid som direktør for skønhedskonkurrencen Queen Of Scandinavia, valgte hende til at repræsentere Danmark ved en stor international skønhedskonkurrence.

Ved vores første møde var det ikke den store oplevelse, den lange rejse eller den opmærksomhed der følger med titlen, der optog Christina mest. Hendes første spørgsmål til mig var ‘hvad kan jeg vinde.’ Det gjorde mig opmærksom på, at jeg her sad mig en målrettet kvinde, der var klar til at arbejde for sejren, og sådan har jeg sidenhen oplevet Christina Mikkelsen mange gange. Målrettet.Nest stop: Miss Universe

Det blev ikke til en plads øverst på sejrsskamlen for Christina Mikkelsen dengang i 2011, hvor hun repræsenterede Danmark for første gang ved en international skønhedskonkurrence, men hun gik derfra med titlen som ‘Miss Charm,’ og allerede året efter fik hun så den internationale tiara i hus, da hun blev kåret som den internationale vinder af skønhedskonkurrencen ‘Miss Bride Of The World.’

Den blonde skønhed har selv et helt klart billede af, hvorfor hun indtil nu har været så populær hos dommerne rundt omkring i verden.

– Jeg tror at min personlighed, og at jeg altid er meget social, positiv og smilende, er grunden til, at jeg har klaret mig så godt, forklarer hun og fastslår, at det ikke kun er gode engenskaber at have med i skønhedskonkurrencer, men generelt i livet.

Udover den eksotiske rejse og internationale venskaber man får ved sådan nogle konkurrencer, mener Christina Mikkelsen også, at man lærer meget, man kan bruge i sit liv hjemme i Danmark.

– Den bedste læring er den, du finder ude i verden og ikke i en bog. Jeg mener, at det er vigtigt for vores egen udvikling, at vi som mennesker har en forståelse for, hvordan resten af verden ser ud. Det perspektiv får man i høj grad til skønhedskonkurrencer, hvor man kommer tæt på mennesker fra hele verden, fortæller hun.

Når man har vundet en international skønhedskonkurrence, vil mange mener, at man ikke kan nå højere i den branche, men sådan har Christina Mikkelsen det ikke. Hun kæmper fortsat for flere titler på CV’et, og til januar rejser hun til Filippinerne, for at kæmpe for de rød/hvide farver, til Miss Universe 2016.

– Jeg har altid drømt om at repræsentere Danmark ved Miss Universe, så jeg glæder mig helt vildt meget til at komme afsted og kæmpe for Danmark, fortæller hun.

Men vejen til Miss Universe er ikke uden arbejde, og selvom Christina Mikkelsen før har repræsenteret Danmark ved internationale skønhedskonkurrencer, er der stadig masser af forberedelse, hun skal igennem, før hun er klar.

– Når man skal afsted til en skønhedskonkurrence, handler det om at være den bedst mulige udgave af sig selv, både uden på og indeni. Derfor træner jeg flere gange om ugen med min personlige træner, der hjælper mig med at komme i topform. Derudover skyper jeg med min coach i USA, der hjælper mig med den mentale forberedelse, fortæller Christina Mikkelsen.

Derudover står forberedelserne også på catwalktræning, sammensætning af den helt rette garderobe, og så handler det også om at få batterierne fyldt op når det kommer til energi og overskud.

– Det er en kæmpe fordel, at jeg har deltaget i skønhedskonkurrencer før. Jeg ved, hvad der forventes af mig, og jeg kan bruge de tidligere konkurrencer til at analysere, hvad jeg kan gøre bedre, men min strategi er at tage det hele med et smil, fortæller Christina Mikkelsen.Christinas bedste råd til succes: Tag chancen og stå ved dig selv

Skønhedskonkurrencer er ikke det eneste område, hvor Christina Mikkelsen arbejder for succes. Københavner-pigen har netop startet sin egen virksomhed, som på meget kort tid allerede har fået succes.

– I oktober slog jeg dørerne op til min egen skønhedsklinikken ‘Beauty By Mikkelsen,’ og selvom den næsten lige er åbnet, så har jeg allerede travlt, fortæller hun.

Tankerne om at starte sin egen virksomhed opstod på baggrund af ønsket om frihed og muligheden for at have styring over sit eget liv, fortæller Christina Mikkelsen og forklarer, at hun aldrig var i tvivl om, at det var en skønhedssalon, hun brændte for at åbne.

– Jeg har altid været kreativ og elsker at arbejde med mine hænder, så det er fantastisk at få lov til at arbejde og dyrke sin hobby samtidig. Derudover er jeg et meget socialt menneske, så det er vigtigt for mig at arbejde med mennesker, forklarer hun.

Som ny iværksætter er Christina Mikkelsen meget bevidst om, hvad det kræver at starte sin egen virksomhed, og hvordan du kommer fra idé til åbning.

– Man skal være villig til at tage en chance og stå ved sig selv, og så skal du have lysten til at sætte dig ind i alle aspekterne af det, det kræver at starte sin egen virksomhed. Det gælder eksempelvis reglerne omkring skat, moms og regnskaber generelt, fortæller hun og fortsætter:

– Der er mange fordele ved at være selvstændig, men det er også hårdt arbejde, og man skal virkelig knokle for at opnå succes, forklarer hun.

Christina Mikkelsen har et særligt mantra, som hun selv lever efter, og som også er hendes bedste råd til andre, der ønsker at opnå succes.

– Just fo it. Vær forberedt på at det vil tage en masse tid, og at det vil være super hårdt i starten, men når alt kommer til alt, er det det hele værd. At skabe sin egen succes og have noget som er ens eget, er en fantastisk følelse, forklarer hun og giver sine tre bedste tips til, hvad du skal gøre som det første, hvis du ønsker at gå selvstændig.

1. Find ud ad hvilken form for virksomhed du gerne vil åbne, 2. prøv at beregn hvordan omsætningen vil se ud det første år, og 3. hyr en revisor. Det er mine bedste tips, fastslår hun.Christina: der er ingen grænser for hvad vi kan gøre med vores liv

Christina Mikkelsen har trods sine kun 24 år allerede opnået meget succes, men det er ikke fordi, at hun er noget særligt, fastslår hun. Skønheden mener nemlig, at alle har lige chancer for at opnå succes i livet.

– Jeg tror, at vi som mennesker besidder nogle forskellige egenskaber. Nogle er dygtige fagligt, andre besidder sociale kompetencer og andre igen er særligt kreative. Jeg tror, at det gælder om, at finde det man er god til og som gør en glad, og så skal man dyrke det, fastslår hun og fortsætter:

– Man skal altid tro på, at hvis man ikke kan klare det første gang, så klarer vi det nok næste gang eller en af de efterfølgende gange. Det handler bare om at blive ved med at tro på det, så er der ingen grænser for, hvad vi kan gøre med vores liv, afrunder hun.

// Josephine

Kender du en inspirerende kvinde, som du mener, vi andre kan lære noget af? Tip mig hendes navn og en enkelt linje eller to om hendes historie.

Mail: josephine@helbrandt.dk Instagram: @josephinehelbrandt Snapchat: @Jhelbrandt


Kommentare


bottom of page