top of page

GET INSPIRED BY: CHRISTINA NIELSEN
Hun er kun 25 år og alligevel danmarks mest succesfulde kvindelige racerkører nogensinde, men vejen til toppen har ikke været uden udfordringer. I dag fortæller Christina Nielsen om sin historie, hvordan hun har opnået succes, og så giver hun sine bedste tips til, hvordan du opnår succes med det DU drømmer om.

Det er fredag aften, da jeg fanger Christina Nielsen på telefonen. Engang snakkede jeg med hende hver dag, da vi gik i gymnasiet sammen, men nu jeg har ikke set hende i mange år, og alligevel falder vi hurtigt i hak. På trods af at hun i dag kan skrive flere imponernede titler til sit CV og bl.a. er den første danske kvindelige racerkører, der har deltaget i det berømte 24-timers raceløber Le Mans, så er hun lige så langt nede på jorden, som jeg husker hende. Sød, glad og imødekommende.

Christina Nielsen tager telefonen fra sit hjem i Los Angeles. Hun er netop stået op, og foran hende ligger en travl dag med flere telefonmøder, træning og arbejde foran computeren. Heldigvis har hun tid til en snak om sit liv i en mandsdomineret verden, om at opnå succes, stå fast og tro på sig selv.

AT VÆRE KVINDE I EN MANDSDOMINERET BRANCHE

– Jeg er perfektionistisk, og så er jeg en person, der rejser sig op hver gang jeg falder ned, sådan lyder det fra Christina Nielsen, til spørgsmålet om hvordan hun vil beskrive sig selv.

Siden hun var 13 år, har hun været interesseret i biler, fart over feltet og racing. Interessen startede for alvor, da hun begyndte at køre gocart, og siden har drømmen om en professionel karriere som racerkører kun vokset sig større og større. Men vejen til toppen har ikke kun været en dans på roser for den unge racerkører. Særligt hendes køn har givet hende udfordringer, for kan man overhovedet køre racerbiler, når man er kvinde?

– I den her branche er der flere nederlag en opture, men opturerne er så gode, at de bliver det hele værd, fortæller Christina Nielsen og fortsætter.

– Der er folk, der siger, at de eneste redskaber kvinder kan styre er køkkenredskaber, og at det eneste kvinder kan finde ud af i en bil, er at bruge sidespejlet til at lække makeup.

Trods modstand har Christina Nielsen formået at skabe fantastiske resultater på racerbanen, og i dag gider hun slet ikke bruge tid på de mennesker, der mener at kvinder ikke hører hjemme i motorsport.

– Jeg vælger ikke at fokusere på de mennesker, for jeg kan ikke ændre deres holdning. Jeg tror, at grunden til at jeg nu har vundet respekt er, at jeg tog det udgangspunkt, at jeg var på lige fod med mændende. Bilen kan ikke mærke forskel på, om det er en mand eller kvinde, der kører den, så jeg skulle bare gøre mit bedste, fortæller hun.

Alligevel kan Christina Nielsen stadig blive irriteret, når kvinders rolle i motorsport bliver undervurderet.

Vi havde lige vundet et 12-timers løb, det var kæmpe stort at vinde, og da vi så stod på podiet, sagde de over højtaleren ‘gentlemen lift your trophies.’ Der blev jeg sku sur, for vi stod altså også to kvinder på podiet, fortæller hun.

Desværre er det ikke kun nogle fans af motorsport og nogle mandlige racerkører, der har svært ved at se kvinder bag rattet i de hurtige biler. Christina Nielsen forklarer, at mulighederne for at blive en del af et racerhold bliver mindre, når man er kvinde.

– Der er teams, der ikke vil have kvinder, men når jeg så vinder, griner jeg bare endnu mere, forklare hun.

De negative kommentarer har aldrig fået Christina Nielsen til at overveje at give op. I stedet har hun fokuseret på de fordele, hun synes, at der er ved at være kvinde i en mandsdomineret branche.

– Der er tidspunkter, hvor jeg virkelig kan mærke, at det er fedt at være kvinde. Det er specielt, når vi møder små piger, som vil have kram og autografer. Der var engang en rigtig sød pige, der havde været henne ved mig flere gange, og da vi så vandt, fik vi en kasket, som jeg gik hen og foræ rrede hende. Hun blev helt vildt glad, og da en af mændende ville gøre det samme, sagde hun nej. Hun ville kun have min, og det er dér, når man kan være et forbillede for andre unge piger, at jeg føler man gør en forskel, siger hun.

CHRISTINA NIELSENS BEDST RÅD: SÅDAN FÅR DU SUCCES

– Jeg er en person, der læner mig meget op ad andre mennesker, som jeg stoler på. Nogle gange stoler man ikke på de rigtige mennsker, og det lærer man så af. Det er en af de ting, man er nødt til for at få succes, vurdere Danmarks bedste kvindelige racerkører nogensinde.

Christina Nielsen mener, at der skal fem vigtige ingredienser til for at opnå succes. Ikke bare med motorsport, men succes generelt, uanset hvad man brænder for.

– Man skal kunne så på egne ben, og man skal selv kunne tage det tungeste læs, men samtidig skal man heller ikke være for stolt til at få hjælp fra andre. Man kan ikke gøre alt alene, det er vigtigt at finde nogle mennesker, som kan hjælpe en med nogle af de ting, man ikke selv er så god til, og som man kan lære af, fastslår hun og fortsætter.

– For at få succes skal man også være sin egen største drivkraft og have tyk hud. Man skal ikke lade sig slå ud, og man skal kunne motivere sig selv. Nogle gange er der folk, der prøver at trække dig ned, men det er vigtigt at du tror på dig selv og kan motivere dig selv, forklarer hun.

Det tredje af Christina Nielsens råd kan virke simpelthen, men det gør det ikke mindre vigtigt.

– Man skal være glad. Man fungere bedst, når man er glad, og man skal huske at sætte pris på de gode ting og gøre alt med balance og på en god måde, fastslår hun.

Til spørgsmålet om hvad Christina Nielsen mener ellers har været medvirkende til hendes succes, svarer hun hurtigt.

– Jeg er perfektionisk. Jeg vil hele tiden gerne gøre det bedre. Der er noget af det, som gør at folk få succes. At man kan blive ved med at presse sig selv, og hele tiden gøre det bedre er afgørende, fortæller hun.

Skal den blonde dansker med fart i blodet komme med et sidste råd til andre, der ønsker at opnå succes, så er hun heller ikke i tvivl om, hvad det skal være.

– Det handler om at sætte sig delmål. Man skal huske at glæde sig over den lille succes og dele tingene op. Det er sådan, at man motivere sig selv til at nå de større mål, forklarer hun og kommer med et eksempel fra sin egen hverdag.

Når vi som hold skal igennem et løb, så er første delmål, at alle kommer igennem. Næste mål er, at alle kommer igennem uden skader, derefter er delmålet, at vi får en god placering, og til sidst er målet, at vi vinder, men alle delmålene er vigtige for at ende ved det endelige mål, forklarer hun.
CHRISTINA NIELSEN: DET FEDESTE VED AT OPNÅ SUCCES

For nogle bliver succes målt i penge, omsætning eller opmærksomhed, men sådan er det ikke for Christina Nielsen.

– Det fedeste ved at opnå succes med det man brænder for er, at kigge de mennesker i øjnene som har været med til at gøre det muligt. At se glæden i deres øjne, og at de kan se glæden i mine. Det er fantastisk, fortæller hun men understreger samtidig, at succes ikke er alt.

– Succes er godt, og man bliver glad, men det er ikke alt i livet. Det handler også om glæden, ved at gøre det man gør. Det fedeste er, at kunne give tilbage til dem som hjælper mig, og det bedste jeg kan give dem er, at levere gode resultater, fastslår hun.

Selvom Christina Nielsen allerede er kommet rigtig langt, så drømmer hun stadig om at nå nye mål. Lige nu håber hun på at komme tilbage til det verdensberømte Le Mans.

– Jeg håber, at jeg kan komme tilbage og køre Le Mans i år, og så håber jeg også på at vinde et, fortæller hun.

Du kan læse meget mere om Christina Nielsen på hendes hjemmeside her.

// Josephine

Følg min blog på Facebook her Bloglovin her Instagram her Snapchat: Jhelbrandt

Comments


bottom of page