top of page

GET INSPIRED BY: MIA FABRICIUS

Hun droppede ud af gymnasiet for at følge sin drøm, og i dag arbejder Mia Fabricius selvstændigt som professionel makeupartist med kunder som bl.a. popikonet Christopher. Nu fortæller hun, hvordan det er, at gå imod strømmen og hvordan du opnår succes, med det du drømmer om.

Mia Fabricius har arbejdet som professionel model for Unique Models, har en mindre obsession for makeup og bruger hver dag utroligt mange timer på Instagram. Hun beskriver sig selv som målrettet, positiv og ambitiøs, og i dag arbejder hun som selvstændig makeupartist med masser af succes – det i en alder af bare 19 år!

Men vejen til det succesfulde liv har ikke altid været let. Undervejs har Mia Fabricius måtte træffe nogle svære- og ofte upopulære valg.

– Efter et halvt år i gymnasiet fandt jeg ud af, at det slet ikke var noget for mig, så jeg begyndte at overveje alternativer. I den process fandt jeg frem til en privatskole, hvor man uddanne sig som stylist og makeupartist, og sammen med mine forældre tog jeg beslutningen om at droppe ud af gymnasiet for at følge min kreative side, fortæller hun.

For Mia Fabricius har de fleste reaktioner på hendes drop-out været positive, men hun har også mødt modstand fra folk, der mener, at hun med et farvel til gymnasiet også har sagt farvel til muligheden for succes.

– Jeg har fået mange kommentarer fra folk, som er blevet inspireret til at ture at følge deres egne drømme. Men der har bestemt også været negative kommentarer fra folk, som mener, at man skal have en gymnasial uddannelse for at blive til noget, fortæller hun.

MIA FABRICIUS BEDSTE RÅD TIL ANDRE DER OVERVEJER AT DROPPE GYMNASIET

Til andre der overvejer at droppe gymnasiet, har den unge beauty-ekspert et helt klart råd.

– Mit bedste råd er, at finde ud af hvad du vil i stedet. For mig var det vigtigt, at jeg lagde en plan, inden jeg droppede ud. Lav en plan og undersøg hvordan du bedst muligt kan opfylde den. Derudover er det vigtigt med støtte fra de nærmeste, så snak med dine forældre om dine overvejelser, så bliver det meget nemmere at træffe den rigtige beslutning.

Selv har Mia Fabricus ikke fortrudt at hun droppede ud af gymnasiet.

– Jeg har ikke fortrudt mit valg om at droppe ud en eneste gang. Jeg er kun lykkelig for, at jeg har kunne formå at nå til hvor jeg er i dag, ved at tro på mig selv og mine evner. Der er ikke nogle bedre følelse end at stå op hver morgen, og lave noget man synes er mega fedt, fortæller hun.LÆGGER MAKEUP PÅ STJERNERNE

Interessen for uddannelsen som stylist og makeupartist kom da Mia Fabricius arbejde som professionel model.

– Jeg har tidligere arbejdet som model, og har der igennem arbejdet tæt sammen med makeupartister og fotografer. Jeg tror min interesse for branchen er startet der. Stille og roligt begyndte jeg at lege mere og mere med makeup, og undersøge de nyeste trends, fortæller hun.

Udover at arbejde som makeupartist på photoshoots, events og musikvideoer arbejder hun også som makeupartist og sales advisor for YSL og Armani. Hun elsker at der er så mange forskellige muligheder indenfor branchen.

– Man møder hele tiden nye mennesker og får nye opgaver. Det er noget af det jeg elsker ved jobbet, og så får jeg naturligvis mulighed for at være kreativ. Det jeg elsket mest ved at være makeupartist det er at jeg kan være med til at inspirerer folk, forklarer hun.

Allerede på kort tid har Mia Fabricius opnået succes som makeupartist, og bliver booket af kendisser og til store tv-shows. Nøglen til succes har for den unge iværksætter været passion og hårdt arbejde.

– Jeg tror at branchen har taget godt i mod mig pga min store passion for mit arbejde. Mange timers hårdt arbejde, som har ført til nogle virkelig spændende opgaver og kontakter, fortæller hun.

MIA FABRICIUS BEDSTE RÅD TIL SUCCES

Da Mia Fabricius var færdig med uddannelsen som stylist og makeupartist, valgte hun at blive selvstændig. Indtil nu har livet med egen virksomhed kun været en positiv oplevelse for den unge iværksætter.

– Det har været en stor ting for mig at blive selvstændig. Det har givet mig stor anderkendelse og åbnet for flere muligheder i fremtiden. Jeg har endnu ikke stødt på nogle bump på vejen ved at være selvstændig, og jeg har heldigvis en masse mennesker omkring mig, som vil være der til at hjælpe mig, hvis der skulle ske noget.

Til andre der drømmer om at opnå succes med deres egen interesse, deler Mia Fabricius her sine tre bedste råd.

– Det vigtigste der skal til for at få succes, er at man tror på sig selv og sine evner. Derudover skal du dygtigegøre dig, så meget du kan og aldrig stoppe med at lære og udvikle sig. Til sidst skal man huske, at hårdt arbejde betaler sig, fastslår hun.

Drømmer du om at blive makeupartist eller stylist ligesom Mia Fabricius, har hun også et par gode råd, til hvordan du forfølger den drøm.

– Vælg en god uddannelse, øv dig og spring ud i det, fortæller hun.

MIA FABRICIUS: MIT FEDESTE JOB VAR I NEW YORK

Når snakken falder på, hvilke opgaver Mia Fabricius tænker tilbage på med størst glæde, har hun svært ved at vælge, men én oplevelse står alligevel lidt tydeligere frem for hende end de andre.

– Den aller fedeste opgave jeg har været på, var da jeg var I New York for at skyde musikvideo til Hasan Shas nyeste single. Her optog vi 3 nætter i streg i New Yorks gader. Det var nok en af de fedeste opgaver jeg har været på til dato.

For Mia Fabricus er det vigtigste i en arbejdssituation, at hun yder de aller bedste resultater hver gang. Det skal der til, før at hun kan opnå sit drømmejob.

– Mit drømmejob består i at arbejde med artister til musikvideoer. Jeg synes, at det er virkelig fedt at arbejde med artister og deres individuelle look. Jeg håber, at jeg en kan arbejde med nogle af de helt store internationale stjerner, og så gad jeg også rigtig godt lægge makeup på Cara Delevingne. Hun har været et af mine beauty-idoler i mange år.

I sit forsøg på at få drømmejobbet i hus, sørger Mia Fabricius for hele tiden at udvikle sig og lære nyt.

– Til Marts skal jeg til London hvor jeg skal til en Masterclass hos Kim Kardashians makeupartist Mario Dedivanovic. Han er en enormt inspirerende makeupartist, fortæller hun.


KENDER DU NÆSTE MÅNEDS ‘GET INSPIRED BY’

Kender du – eller er du selv – en inspirerende kvinde? Jeg er altid på udkig efter forskellige, spændende kvinder, der har lyst til at dele deres historie og kom me med sine bedste råd til hvordan man opnår succes. Skriv til mig på josephine@helbrandt.dk hvis du kender en cool kvinde eller har ønsker til en du gerne vil vide mere om.

// Josephine

Følg min blog på Facebook her Bloglovin her Instagram her Snapchat: Jhelbrandt

留言


bottom of page